glutenfria pepparkakor

Glutenfria pepparkakor

av Cecilia Folkesson

Annonslänkar

Glutenfria pepparkakor – lite snabbare, lite tjockare!

 

Någon mer som inte riktigt orkar stå och göra “riktiga” pepparkakor… Det är inte heller det enklaste när man ska göra dem glutenfria. Så jag har fixat ett superenkelt recept på lite tjockare mjölkfria och glutenfria pepparkakor som går väldigt snabbt att baka och blev väldigt goda!

Vill man ha dem tunnare än de jag gjort går det så klart utmärkt! 

Dessa pepparkakor är sötade med kokossocker och inte så mycket då jag personligen tycker denna mängd sötning räcker. Men vill man ha dem sötare blandar man bara i lite mer kokossocker.

 

Se mer: Här kan du se ett klipp när jag gör dem

 

glutenfria pepparkakor

 

Glutenfria pepparkakor

(12 st)

 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. (Jag har en varmluftsugn)
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
  3. Vispa upp ägget och blanda i smält kokosolja.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna med ägget och kokosoljan.
  5. Rulla tolv bollar och placera ut på bakplåtspapper.
  6. Platta till dem. (Man kan göra dem tunnare än mina – grädda lite kortare tid i så fall.
  7. Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter.

 

Dessa valde jag att göra mina glutenfria pepparkakor lite tjockare så de blir lite mer som kakor. Man kan självklart göra dem tunnare om man vill det. Då blir de lite krispigare. Dessa får en lite mjukare mitt.

 

 

Mina bästa julrecept

Ladda ner min e-bok med 25 glutenfria julrecept. Alla recept är fria från vitt socker.

Glutenfria Julrecept

 


Här kan du följa mig

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Cecilia Regnander 12 december, 2020 - 09:28

Fantastisk goda varianter på pepparkakor 5 av 5 de också Tack Cecilia för alla dina fantastiska recept du delar med dig av <3 God Jul till dig och din fina familj !

Svara
Cecilia Folkesson 21 december, 2020 - 15:42

Hej Cecilia!
Åh så kul att höra – Tack!
Det samma till dig <3
// cecilia

Svara
Yvonne 13 december, 2020 - 16:18

Vad kan jag använda istället för kokossocker? Är diabetiker(typ 2)
Läste att kokossocker inte är bra för diabetiker.

Svara
Cecilia Folkesson 21 december, 2020 - 15:43

Hej Yvonne,
Kokossocker har lägre GI-värde än vanligt socker. Men du kan använda tex sötströ 🙂

// cecilia

Svara
Christina 24 december, 2020 - 01:48

Hej, ville ladda ner din julbok, men det går inte till Finland? Så jag kan alltså inte få den då. Så synd.

Svara
Juliga jordnötskakor - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 1 december, 2022 - 17:57

[…] Om du vill slänga ihop riktigt snabba och goda kakor – testa dessa! De är rätt mjuka i konsistensen, vilket jag gillar, men vill man ha lite knaprigare kakor testa detta recept. […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More