Glutenfria chokladkakor – paleokakor som är superenkla att baka!
Dessa paleovänliga chokladkakor är verkligen en favorit! Superenkla att baka och väldigt goda.
Längre ner hittar du fler goda recept med choklad.
När jag bakar använder jag alltid alternativa mjölsorter och sötning. Du hittar dessa hos Bodystore (Prisgaranti och fri frakt vid beställning över 99 kr) Ingredienserna finns även länkade i receptet nedan.
Vilken mörk choklad ska man välja? Många av mina recept innehåller mörk choklad. Man kan göra egen mörk choklad så här – men man kan självklart köpa färdig. (Vilket jag oftast gör.)
Många sorters mörk choklad är fria från mejeriprodukter med de innehåller ofta socker. Det finns massa olika sockerfri choklad som är sötad med sötningsmedel. Jag brukar välja 80-90% mörk choklad.
Glutenfria chokladkakor
(ca 12 st)
- 2,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 ägg
- 0,75 dl kokosolja
- 0,5 dl kokossocker
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
- + Mörk choklad & flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält kokosoljan och låt den svalna.
- Vispa ihop ägget och blanda med kokosolja, vaniljpulver och kokossocker.
- Rör sen i kokosmjöl, mandelmjöl, kakao, bikarbonat och salt.
- Gör 12 bollar och platta ut dem på bakplåtspapper.
- Grädda i ca 12 minuter och låt dem sen svalna på galler.
- Smält mörk choklad och ringla över. Toppa med flingsalt.
Fler glutenfria recept med choklad
Här hittar du fler goda recept med choklad. Alla är glutenfria och mjölkfria och de flesta är dessutom veganska.
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Följ mig här:
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev