glutenfri sötpotatisgnocchi

Glutenfri sötpotatisgnocchi

av Cecilia Folkesson

Glutenfri sötpotatisgnocchi med grönkål, svamp och granatäpple.

 

På Bali finns det ett ställe som serverar de godaste sötpotatisgnocchi som troligtvis finns. Och just den tallriken är min absoluta favoriträtt om jag måste välja en.

Och Bali lär ju inte hända på väldigt länge – så jag gjorde mitt egna recept på glutenfri sötpotatisgnocchi med höstiga tillbehör!

 

Orkar du inte göra gnocchi själv? Här finns glutenfri gnocchi att köpa [Adlink]

 

glutenfri sötpotatisgnocchi

 

Glutenfri sötpotatisgnocchi

  • 2 medelstora sötpotatisar
  • 2 dl rismjöl
  • 1 ägg
  • Salt

 

Gör så här:

  1. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Koka sötpotatisen tills den är mjuk och låt svalna. 
  2. Mosa sötpotatisen och blanda ihop med ett ägg i en skål.
  3. Rör i rismjölet och salt och blanda ihop till en deg. Låt vila i ca 10 minuter. 
  4. Rulla längder och skär i mindre bitar. Tillsätt lite mer rismjöl om degen känns för kladdig.
  5. Koka upp vatten i en stor kastrull och koka gnocchisarna ett gäng åt gången. De är klara när de flyter upp till ytan. (Det brukar ta ca 2-3 minuter)
  6. Gör iordning tillbehören och värm gärna på gnocchisarna i stekpannan.

 

 

glutenfri sötpotatisgnocchi

 

Tillbehör:

  • Champinjoner
  • Grönkål
  • Granatäpplekärnor
  • + Vitlök, olja, salt & nymald svartpeppar

Skiva vitlöken och fräs i olja eller smör tillsammans med svamp och grönkål. Blanda i gnocchin mot slutet och toppa med granatäpplekärnor. 

 

 

Fler alternativ till pasta

Är man sugen på pasta men vill undvika gluten och glutenfri majspasta finns massa olika spännande recept att göra! Det finns bra bönpasta i de flesta matbutiker och man kan även göra pasta av zucchini eller spagettipumpa. (För det är ju egentligen toppingen på “pastan” som är det goda!)

Klicka på bilderna så kommer du till dessa recept:

 

 

Fler recept: Alla mina recept hittar du här

 


Följ mig här

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Anna-Carin Bjerkhede 14 november, 2020 - 10:32

Hej
Kom av en händelse in på din sida när jag googlade på fröknäcke med kokosolja. Så mycket annat gott jag hittade! Det ska bli spännande att testa dina recept. Mycket inspirerande. Tack!
Mvh AnnaCarin

Svara
Cecilia Folkesson 23 november, 2020 - 09:18

Men åh så kul att höra, TACK <3

Ha en fin jul!

/ Cecilia

Svara
Johanna 31 januari, 2021 - 17:16

Hej!
Går gnocchisarna att frysa innan de är kokta? Så man kan göra ett gäng när man väl håller på?
Tacksam om tips på förvaring och hållbarhet kunde ingå i recepten.
Tack för alla inlägg du gör! Har gjort så mycket gott här hemma till familjen! några favoriter är fröbrödet, sötpotatissoppan, granolan och chailatten!

Svara
Elin Lund 1 november, 2022 - 18:38

Hej!
När jag gjorde smeten hällde jag bara i mer och mer mjöl, det blev just en smet snarare än en deg. Vad kan jag gjort för fel?

Svara
Avokadosås med glutenfri gnocchi - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 31 mars, 2023 - 22:58

[…] Tips! Jag använder denna glutenfria gnocchin med du kan även göra hemmagjorda glutenfria gnocchis.  […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More