Glutenfri kokoskaka med jordgubbar
Sugen på en snabb, god och glutenfri dessert? Testa denna kokoskaka med jordgubbar. Jordgubbar med lime och mynta är verkligen en magisk kombo och denna kaka (eller tårta) passar perfekt i sommar!
Glutenfri kokoskaka med jordgubbar
(Liten rund form Ø 16-18 cm, dubbla ingredienserna om du vill använda en vanlig storlek på springformen.)
- 2,5 dl kokosflingor
- 2 msk björksocker eller annan sötning
- 3 msk kokoslja
- 1 ägg
- Citronzest
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält kokosoljan.
- Vispa upp ägget och blanda ihop alla ingredienserna.
- Bred ut i en springform, använd bakplåtspapper i botten.
- Grädda i ca 15 minuter och låt svalna.
- Toppa med lime-marinerade jordgubbar och valfri typ av grädde.
Lime-marinerade jordgubbar
- Jordgubbar
- Lime
- Mynta
- Lite sötning om man vill
Fler goda sommarkakor och tårtor
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten. Alltid 100% glutenfritt!
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: