Kladdkaka och mint är en klockren kombo. Och att den är utan mejeriprodukter, gluten och raffinerat socker gör den extra klockren! Ju längre den får stå i kylen innan servering, desto godare. Jag använde en lite mindre springform på 16 cm i diameter. Använder man en större form, dra ner lite på gräddningstiden.
Glutenfri kladdkaka / Paleokladdkaka med mint
(16 cm springform)
1 dl kokosflingor
2 dl mandelmjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver [annonslänk]
1 tsk bakpulver
En nypa himalayasalt
10 färska dadlar
3 ägg
1/2 dl kallpressad kokosolja [annonslänk]
Några droppar pepparmyntsolja
En bit hackad mörk choklad
Topping:
Hackade pistagenötter
Smält mörk choklad
Flingsalt
Gör så här:
– Sätt ugnen på 175° C. Kläm fast ett ark bakplåtspapper i en springform (form med löstagbara kanter).
– Kör alla ingredienser i en matberedare. Börja med kokossflingor och de torra ingredienserna och sen urkärnade dadlar.
– Smält kokosfettet och häll i marberedare tillsammans med äggen och pepparmynstoljan. Mixa till en jämn smet. och rör sen i den hackade chokladen.
– Grädda i ca 15-20 minuter.
– När kakan svalnat, smält lite mörk choklad och ringla över kakan. Toppa med hackade pistagenötter.
Har man inte en matberedare kan man hacka dadlarna väldigt fint eller mixa med en stavmixer.
17 kommentarer
Åh, ser riktigt gott ut! Ska spara receptet och baka denna nästa gång chokladsuget kommer!
Det gör du rätt i! Den är supergod 🙂
// cecilia
Riktigt, riktigt bra recept! Gick hem hos alla, även hos skeptikerna 🙂
Men åh vad roligt!!
/ Cecilia
Ser sjukt gott ut! Tror du det går att dra ned värmen i ugnen till 100 grader och köra lite längre? 🙂
Hej Johanna! Det tror jag absolut 🙂
Jag testar helt enkelt 🙂 Tack!
Skall göras! Alternativ till nötter ovanpå? Eller annat tillbehör på sidan om?
Du kan skippa nötterna helt. Jag gillar cashewnötter, hade säkert blivit gott!
// cecilia
Hej Cecilia! Har hittat din sida nyligen och är sååå glad för det, den är jättefin och många bra recept.
Jag undrar om du har något recept på saffransbullar nu inför advent( inte så långt kvar)?
Tack så länge/ Helén
Hej Helén! Så kul att höra! Tack 🙂
Jag har tyvärr inte det. Tror de blir svåra att få till utan vetemjöl.
Hoppas du hittar några. Lycka till!
//Cecilia
Ser super god ut Vilken mörkchoklad använder du? Tycker det är svårt att hitta någon bra.
Jag gillar Lovinearth. Kolla Bodystore.com där finns massa bra choklad 🙂
// Cecilia
Hej! Jag undrar om du märkte någon skillnad på din kropp/hälsa när du gick över från LCHF till Paleo? Funderar nämligen själv på att göra det men vågar inte riktigt pga min IBS . Äter mejerifri LCHF med vissa rotfrukter (måttligt) och det funkar bra med min IBS, men frågan är om Paleo skulle funkat?
Mvh//Madeleine
Hej Madeleine,
Jag upplevde att min kropp mådde mycket bättre av paleo eller mjölkfri LCHF. Det är ju ungefär samma sak, med skillnaden att man äter mer frukt inom paleo. Jag tror som du äter nu är bäst 🙂
// Cecilia
Kanonfina recept på din sida, jag blir sugen på att testa flera av dem 🙂
Jag undrar dock hur många droppar pepparmyntsolja som kan vara lagom till denna kladdkaka så jag inte överdoserar?
Hej Maria!
Tack – kul att höra!
Kommer inte ihåg hur många jag använde… Ca 5 kanske?
// Cecilia