Glutenfri jordgubbstårta – en supergod och snabb tårta att baka i sommar!
Ingen i vår familj är speciellt förtjusta i tårtor – förutom denna! Botten är gjord på mandelmjöl och den blir extra god med citron- eller limezest.
Toppa med vispad kokosgrädde (använd kall kokosgrädde i tetrapack och vispa som vanlig grädde), havregrädde eller vanlig grädde och fyll med det du gillar. Vi fyllde vår med lemoncurd men det går också väldigt bra med hackade jordgubbar. Se förslag och recept på båda fyllningarna längre ner.
Man kan också byta ut grädden mot kokosgrädde om man vill skippa mejerier. Använd i så fall kall kokosgrädde i tetrapack och vispa som vanlig grädde. Blanda gärna i lite vaniljpulver.
Glutenfri jordgubbstårta
- 150 gram kokosolja (eller smör)
- 4 ägg
- 3 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljpulver
- Lime– eller citronzest
- 1 msk honung eller agavesirap (kan uteslutas)
Förslag på fyllning:
Hackade jordgubbar marinerade i limejuice och kokossocker.
Lemoncurd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175° grader.
- Klä en springform med bakplåtspapper eller smöra den. Jag använde en mindre form ca Ø16-18 cm.
- Smält kokosolja/smör.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop med olja/smör, ägg och citronzest.
- Häll i formen och grädda i ca 20 minuter.
- Låt svalna, dela
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev!
1 Kommentar
[…] Recept på min glutenfria jordgubbstårta med hemmagjord lemoncurd. […]