Veckans gröna: Glutenfri gnocchi med spenatpesto
Varje måndag försöker jag lägga upp ett vegetariskt recept här eller på instagram. Denna veckas gröna är extra smidig då den innehåller färdiga gnocchis. Om du äter lowcarb byt ut gnocchis mot zucchinipasta eller några andra grönsaker istället.
Glutenfri gnocchi med spenatpesto
(2 portioner)
1 paket glutenfri gnocchi / eller 1 stor zucchini
1 påse färsk spenat
1 bunt sparris
1 klyfta vitlök
1/2 citron
Olivolja
1 näve Valnötter
Salt + peppar
Gör så här:
1. Stek eller koka gnocchi enligt anvisningarna. Väljer du zucchini, kör den i spiralizer eller hyvla med osthyvel, potatisskalare eller mandolin.
2. Stavmixa spenat (spara lite till servering) med pressad vitlök, olivolja och valnötter. Pressa i lite citron, smaka av med salt och peppar.
3. Värm upp gnocchi/zucchinin med spenatpeston, sparris och resten av spenaten. Toppa med valnötter och ev salt och peppar.