Toppa acaibowlen med hemmagjord glutenfri banangranola!
Har du testat att göra banangranola? En glutenfri granola som är naturligt sötad med banan och går supersnabbt att göra!
De flesta av dessa ingredienser hittar du hos Bodystore – alltid prisgaranti och fri frankt över 99 kr.
Smaksätt din banangranola
Detta är ett basrecept för banangranolaa – du kan smaksätta den på massa olika sätt och ha i till exempel hackade nötter och torkade bär.
Smaksätt med kakao, pepparkakskrydda, lakritspulver eller vaniljpulver.
Glutenfria Banangranola
- 1 mogen banan
- 6 dl glutenfritt havregryn
- 0,5 dl chiafrön
- 0,5 dl jordnötssmör
- 0,5 dl kokosolja
- 1 nypa salt
Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Mosa banana.
– Blanda i resten av ingredienserna.
– Bred ut på form med bakplåtspapper och grädda i ugnen tills granolan fått fin färg, ca 15-20 minuter. Rör om efter halva tiden.
Här hittar du filmklipp på hur du gör banangranolan.
Acaibolw
– Mixa fryst banan med acaipulver, en näve blåbär, en skvätt nötmjölk och lite vaniljpulver.
– Toppa med banan, kokoschips, blåbär och banangranolan.
Fler recept på granola
Lakritsgranola
Kakaogranolja
Pepparkaksgranola
Vaniljgranola
Här hittar du ingredienserna
Acaipulver
Vaniljpulver
Kokoschips
Jordnötssmör
Kokosolja
Chiafrön
Glutenfria havregryn
Fler frukostrecept
Här hittar du fler recept på goda glutenfria frukostar. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recept!
Ha en härlig helg!