Letat efter ett gott glutenfritt bröd som är enkelt att göra? Testa detta fröbröd med nötter!
Denna glutenfria och paleo-vänliga limpa är perfekt att skiva upp och ha i frysen. Det bästa med det är at barnen tycker det är helt ok! Speciellt när det är nybakat eller rostat en stund i brödrosten.
Jag äter det helst med mosad avokado och barnens favorit är med jordnötssmör. Det finns flera olika märken jordnötssmör utan några tillsatser eller socker. Jag brukar ha detta jordnötssmör hemma. [annonslänk]
Fröbröd med nötter
1,5 dl sesamfrön (jag använde oskalade)
1,5 dl linfrön
3 dl solroskärnor
1,5 dl hasselnötter
1,5 dl mandel
1 dl tranbär
4 ägg
1 dl olja (olivolja/raps)
1-2 tsk havssalt
Så här gör du:
– Sätt ugnen på 175 garder.
– Klä en brödform med bakplåtspapper.
– Hacka nötterna och blanda ihop med fröer, tranbär och salt.
– Vispa upp äggen och blanda ihop med nöt- och fröblandningen. Rör runt ordentligt.
– Rör i oljan och bred ut blandningen i formen.
– Grädda i ca 70 minuter.
Skiva upp brödet och förvara i kylskåp. Jag brukar frysa in hälften av skivorna och värma upp i brödrosten. Du kan använda de frön och nötter du har hemma. Tänk på att använda samma totala mängd (ca 9 dl).
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
19 kommentarer
Det kändes ju faktiskt helt ok att hinna med att göra. Jag skall testa det i veckan. Ser dessutom gott ut.
Hej! Det är verkligen supersnabbt att göra. (Om man inte räknar med tiden i ugnen)
// Cecilia
Vill bara fråga angående tranbären. De enda jag hittar i affärerna är frysta eller torkade. De torkade har massor av socker/kolhydrater. Vilka är det du använder? Inte LCHF recept kanske?
Mvh
Hej Pia,
Sant, receptet borde inte taggas som #LCHF, ska justera det. Skippa tranbären bara 🙂
// Cecilia
Tack!
Jag ska baka det till helgen.
Supergott !!
och känns väldigt nyttigt!
du får testa 🙂
Mycket gott! Jag hade inga tranbär utan tog russin istället och blev väldigt nöjd med det!
Hej Anna,
Funkar lika bra med russin eller att skippa det helt. Lite kanel i är ett tips till nästa gång 🙂
Kul att du gillade!
// cecilia
Jag brukar alltid blötlägga frön och nötter när jag ska använda i olika saker, även denna gång….. Justerade inga mängder och brödet höll inte ihop alls och var mer som granska efteråt Har du något tips om jag vill blötlägga? Inte blötlägga linfrön om de har någon sammanhållande effekt? Minska mängden nötter/frön? Mer ägg?
Granola ska de stå…
Ville bara skriva att detta är ett toppenrecept som jag brukar variera med nötter och frön 🙂
Men åh så kul att höra! Tack <3
// Cecilia
Kanske berodde på att de var blötlagda?
Jag har gjort detta bröd utan att blötlägga och då funkar det 🙂
// Cecilia
Blötlägg och torka nötterna…. Sen använda
Jag bakade brödet igår men det höll inte ihop. Bara smulor. Vad kan jag gjort för fel tro?
Ville bara skriva att detta är ett toppenrecept som jag brukar variera med nötter och frön
[…] Detta bröd är väldigt enkelt att baka och perfekt att skiva upp och förvara i frysen. Vill man göra ett paleo-vänligt bröd (alltså utan spannmål) hittar du recept på det här. […]
Hej, du skriver ” Tänk på att använda samma totala mängd (ca 9 dl)” men receptet är på 11 dl + vätskan från 4 ägg, utan vätska 10 dl. Känner mig rätt trög men vill gärna veta vad Du menar innan jag bakar brödet som låter fantastiskt.