fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Fröbröd med nötter – Glutenfritt och paleovänligt!

av Cecilia Folkesson

Letat efter ett gott glutenfritt bröd som är enkelt att göra? Testa detta fröbröd med nötter!

Denna glutenfria och paleo-vänliga limpa är perfekt att skiva upp och ha i frysen. Det bästa med det är at barnen tycker det är helt ok! Speciellt när det är nybakat eller rostat en stund i brödrosten.

Jag äter det helst med mosad avokado och barnens favorit är med jordnötssmör. Det finns flera olika märken jordnötssmör utan några tillsatser eller socker. Jag brukar ha detta jordnötssmör hemma. [annonslänk]

 

fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Fröbröd med nötter

1,5 dl sesamfrön (jag använde oskalade)
1,5 dl linfrön
3 dl solroskärnor
1,5 dl hasselnötter
1,5 dl mandel
1 dl tranbär
4 ägg
1 dl olja (olivolja/raps)
1-2 tsk havssalt

 

fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Så här gör du:

– Sätt ugnen på 175 garder.
– Klä en brödform med bakplåtspapper.
– Hacka nötterna och blanda ihop med fröer, tranbär och salt.
– Vispa upp äggen och blanda ihop med nöt- och fröblandningen. Rör runt ordentligt.
– Rör i oljan och bred ut blandningen i formen.
– Grädda i ca 70 minuter.

 

fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Skiva upp brödet och förvara i kylskåp. Jag brukar frysa in hälften av skivorna och värma upp i brödrosten. Du kan använda de frön och nötter du har hemma. Tänk på att använda samma totala mängd (ca 9 dl).

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

 

Du kanske även gillar detta

19 kommentarer

madeleins magazin 24 januari, 2018 - 21:36

Det kändes ju faktiskt helt ok att hinna med att göra. Jag skall testa det i veckan. Ser dessutom gott ut.

Svara
Cecilia Folkesson 25 januari, 2018 - 08:54

Hej! Det är verkligen supersnabbt att göra. (Om man inte räknar med tiden i ugnen)
// Cecilia

Svara
Pia 3 februari, 2018 - 13:43

Vill bara fråga angående tranbären. De enda jag hittar i affärerna är frysta eller torkade. De torkade har massor av socker/kolhydrater. Vilka är det du använder? Inte LCHF recept kanske?

Mvh

Svara
Cecilia Folkesson 5 februari, 2018 - 08:37

Hej Pia,
Sant, receptet borde inte taggas som #LCHF, ska justera det. Skippa tranbären bara 🙂

// Cecilia

Svara
Pia 5 februari, 2018 - 19:11

Tack!
Jag ska baka det till helgen.

Svara
Pia 13 februari, 2018 - 09:18

Supergott !!

och känns väldigt nyttigt!

Svara
Cecilia Folkesson 14 februari, 2018 - 14:29

du får testa 🙂

Svara
Anna 5 mars, 2018 - 12:41

Mycket gott! Jag hade inga tranbär utan tog russin istället och blev väldigt nöjd med det!

Svara
Cecilia Folkesson 5 mars, 2018 - 14:23

Hej Anna,
Funkar lika bra med russin eller att skippa det helt. Lite kanel i är ett tips till nästa gång 🙂
Kul att du gillade!

// cecilia

Svara
Karin 3 april, 2019 - 20:34

Jag brukar alltid blötlägga frön och nötter när jag ska använda i olika saker, även denna gång….. Justerade inga mängder och brödet höll inte ihop alls och var mer som granska efteråt Har du något tips om jag vill blötlägga? Inte blötlägga linfrön om de har någon sammanhållande effekt? Minska mängden nötter/frön? Mer ägg?

Svara
Karin 3 april, 2019 - 20:35

Granola ska de stå…

Svara
Nystedt Jenny 8 januari, 2021 - 23:15

Ville bara skriva att detta är ett toppenrecept som jag brukar variera med nötter och frön 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 20 januari, 2021 - 10:43

Men åh så kul att höra! Tack <3
// Cecilia

Svara
Cecilia Folkesson 4 april, 2019 - 13:37

Kanske berodde på att de var blötlagda?
Jag har gjort detta bröd utan att blötlägga och då funkar det 🙂

// Cecilia

Svara
Hanne 15 november, 2023 - 07:17

Blötlägg och torka nötterna…. Sen använda

Svara
Linda 31 maj, 2019 - 07:33

Jag bakade brödet igår men det höll inte ihop. Bara smulor. Vad kan jag gjort för fel tro?

Svara
Nystedt Jenny 8 januari, 2021 - 23:16

Ville bara skriva att detta är ett toppenrecept som jag brukar variera med nötter och frön

Svara
Glutenfria frukostar – 3 goda recept - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 5 juli, 2021 - 22:39

[…] Detta bröd är väldigt enkelt att baka och perfekt att skiva upp och förvara i frysen. Vill man göra ett paleo-vänligt bröd (alltså utan spannmål) hittar du recept på det här. […]

Svara
Annelie 14 januari, 2022 - 07:18

Hej, du skriver ” Tänk på att använda samma totala mängd (ca 9 dl)” men receptet är på 11 dl + vätskan från 4 ägg, utan vätska 10 dl. Känner mig rätt trög men vill gärna veta vad Du menar innan jag bakar brödet som låter fantastiskt.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More