ellos ekologiska kläder

Ekologiska kläder + arvegods = Sant!

av Cecilia Folkesson

– I samarbete med Ellos –

 

Sen vi flyttade från dryga 200 kvm till våra 50 kvm har vi dragit ner rejält på överkonsumtionen. Vi har rensat ut precis allt vi inte behöver, sparat det med bäst kvalitet och skippat onödiga dubbla uppsättningar. Så skönt att bara ha det man verkligen använder! Barnen ärver det mesta från varann och när vi behöver köpa något nytt försöker jag välja ekologiska kläder i första hand.  O-ekologisk bomull är ofta full med gifter, speciellt alla färgglada barnkläder med plastiga tryck.

Hampa är ett annat exempel på bra miljöval. Hampan växer snabbt, är slitstarkt och behöver inga bekämpningsmedel. Hoppas på mer hampakläder i butikerna i framtiden!

 

Mitt senaste ekologiska köp var ett gäng ekologiska kläder från Ellos, fler av dem på rea dessutom!

 

ellos ekologiska kläder

Tightsen är ärvda från killarna och kängorna är fodrade skinnstövlar med rågummi-sula gjorda i Italien för över 40 år sen. Bästa arvegodset!

 

ellos ekologiska kläder

Det finns många fler märkningar på miljövänliga kläder än bara ekologiskt. GOTS (Global Organic Textile Standard) är den vanligaste miljömärkningen för textil. Där ingår bland annat odling, färgning, beredning och arbetsförhållanden.

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Suzette 23 januari, 2017 - 10:01

Lite nyfiken på varför ni flyttade från 200 till 50kvm? Från hus till lägenhet?

Delar pojkarna rum eller hur får ni plats? Vi hade en etta på 47 kvm men då var det bara jag och mannen, nu bor vi i hus på 130 men har även två barn nu.

Har ni kunnat spara mycket sen ni gjorde detta?

Svara
Cecilia Folkesson 1 februari, 2017 - 15:06

Hej Suzette!en
KOmmer ett inlägg om det jag har påbörjat med inte slutfört… Men det kommer!
Vi hade hus i stan och flyttade till litet hus på landet. Vi kan absolut spara pengar på detta sätt. Brukar hamna i resekassan 😉

Killarna har 2 rum på 3 barn. Alldeles lagom nu när de är så små. Sen får vi se hur vi gör 😉

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More