ekologisk deo

Ekologisk handgjord deo

av Cecilia Folkesson

Här kommer ett bra deo-tips! Deolicious är en helt naturlig och ekologisk krämdeodorant handgjord på Gotland. Snäll mot kroppen och miljön.

 

Varför ska man välja en naturlig deodorant?
Vanliga, konventionella deodoranter innehåller aluminium och alkohol. Dessa tränger in i porerna och bildar en tjock gelé som blockerar svettkörtlarna vilket minskar svett och dålig lukt. Men det hindrar samtidigt kroppens reningssystem att avsöndra gifter och slagg via svettkörtlarna.

 

TIPS! Gör din egna deo
0,5 dl kallpressad kokosolja
0,5 dl Bikarbonat (minskar dålig lukt)
0,5 dl stärkelse, t.ex. maizena eller arrowrot (suger upp fukt)
Några droppar eterisk olja

Smält kokosoljan på låg värme eller i vattenbad. Blanda ihop alla ingredienser och förvara i en burk. Stryk på ett tunt lager. Supersmidigt!

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Fia 27 november, 2015 - 21:00

Svårt kapitel det här med ekodeo. Jag och en kompis testade den ovan och båda två fick allergiska reaktioner! Varken hon eller jag har haft något liknande förut, det va inte behagligt. Har testat flera märken efter det i ett år och hittar ingen som funkar så bra, varken mot lukt eller fukt. Funderar på hur länge jag ska stå ut, önskar att det kunde funka men jag kanske svettas för mycket 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 1 december, 2015 - 10:57

Har du testat kristallsalt-stick? Jag körde den tillsammans med urtekrams innan. Funkade kanon! Man kan vara känslig mot bikrabonat, kanske det som var anledningen i denna?

Lycka till!
/ Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More