raw blåbärscheesecake

Dessa inlägg gillar ni mest!

av Cecilia Folkesson

Mina mest lästa, delade och gillade inlägg är efterrätter. Ju mer de liknar “vanliga” efterrätter, desto bättre. Kladdkakor, brownies och chokladpuddingar toppar alla listor.

Under mina första år jag bloggade undvek jag dessa recept. Försökte dela med mig av bra mat, utan ens någon naturlig sötning. Hur bra man mår av att skippa frukt, honung och kokosnektar. Och det gör verkligen. Även om de recept jag delar nu endast är naturligt sötade påverkar de blodsockret. Det får oss att bli hungriga snabbare, får blodsockret och insulin att öka och skapar ett behov efter mer sött.

 

Så varför lägger jag ut alla dessa recept om de gör allt detta med kroppen?

1. Ni gillar dem.
2. Jag driver min blogg som företag och behöver alla era delningar och gilla-markeringar.
3. Mina recept är hälsosamma om man jämför med mjöl- och sockerstinna kladdkakor.

Jag kan dock lova att jag aldrig kommer lägga ut recept med vete eller raffinerat socker. De flesta recept är även mejerifria. Du hittar alla mina recept här.

 

Då jag lovade en dessert varje fredag får ni en favorit i repris:

 

raw blåbärscheesecake

Raw blåbärscheesecake

(ca 12 bitar)

Botten
4 dl mandlar
15 blötlagda dadlar
1 dl kokosflingor
Rivet skal av 1 ekologisk citron
Saften ur 1/2 citron
1 nypa salt

Fyllning
4 dl naturella cashewnötter
0,5 dl kokosolja
1 dl blåbär
0,5 dl agavesirap
1 nypa vaniljpulver
Saften ur 1/2 citron

→ Hela receptet

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Sandra 17 februari, 2017 - 18:21

Hej Cecilia!
Undrar lite över det där med dadlar? Är det mycket socker i dem då jag tänker på diabetiker? Har några i min omgivning som jag skulle vilja baka till och jag för min del äter glutenfritt… bra veta lite mer om dadlar? ☺ tack på förhand

Svara
Cecilia Folkesson 18 februari, 2017 - 11:41

Hej Sandra! Det är mycket socker i dadlar. Även om det är naturligt så höjer det blodsockret. Testa kokostoppar, finns under dessert under “recept” i menyn 🙂

// Cecilia

Svara
Therese 18 februari, 2017 - 16:12

Bra att du tar upp detta!
Lätt att man byter ut vanligt socker o istället “överdoserar” recept som dessa o glömmer att det fortfarande är socker!
Och som diabetiker kan jag också svara att ja, dadlar höjer blodsockret i princip som vanligt socker, men när jag väljer att baka sött så väljer jag att söta naturligt med dadlar, annan frukt eller bär bara för att vara så hälsosam som möjligt!

Svara
Cecilia Folkesson 19 februari, 2017 - 21:29

Så sant! Bra att du har koll 🙂
// CEcilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More