Att välja svenska grönsaker i säsong är både godare och bättre för miljön.
Vi håller på för fullt att odla grönsaker hemma hos oss. Vet inte hur bra skörden kommer bli dock – men det är något barnen gillar att vara med på och det är ett bra tidsfördriv när många av vårens planer blivit inställda.
När man handlar grönsaker nu i vår och sommar (om man inte har en enorm självförsörjande odling hemma) är det allra bäst att välja svenska grönsaker i säsong.
Fem anledningar att välja svenska grönsaker i säsong:
- Mer näringsrikt
- Bättre kvalité
- Närproducerat = mindre miljöpåverkan
- Bättre för plånboken
- Smakar mycket godare
Här hittar du några exempel på svenska grönsaker i säsong under maj och juni:
Grönsaker i säsong – Maj
Gurka
Färskpotatis
Gräslök
Isbergssallad
Kryddor i kruka
Salladslök
Sparris, grön och vit
Tomater
Grönsaker i säsong – Juni
Blomkål
Broccoli
Färskpotatis
Kål (grön, vit, spets)
Morötter i knippe
Sallad
Kålrot
Sparris
Spenat
Här kan du följa mig!
Följ mig gärna för mer tips och inspiration:
2 kommentarer
Håller helt med dig!! Väljer vi svenka råvaror så kommer vpr självförsörjningsgrad öka för då producerar vi bönder utefter det! Fler arbetstillfällen i Sverige o ingen import som belastar miljön!
Hej Linnéa! Visst är det så! Hoppas fler börjar göra likadant <3
Ha en fin helg,
/Cecilia