svenska grönsaker i säsong

Därför ska du välja svenska grönsaker i säsong

av Cecilia Folkesson

Att välja svenska grönsaker i säsong är både godare och bättre för miljön.

Vi håller på för fullt att odla grönsaker hemma hos oss. Vet inte hur bra skörden kommer bli dock – men det är något barnen gillar att vara med på och det är ett bra tidsfördriv när många av vårens planer blivit inställda.

När man handlar grönsaker nu i vår och sommar (om man inte har en enorm självförsörjande odling hemma) är det allra bäst att välja svenska grönsaker i säsong.

 

Fem anledningar att välja svenska grönsaker i säsong:

  1. Mer näringsrikt
  2. Bättre kvalité
  3. Närproducerat = mindre miljöpåverkan
  4. Bättre för plånboken
  5. Smakar mycket godare

 

Här hittar du några exempel på svenska grönsaker i säsong under maj och juni:

 

svenska grönsaker i säsong

 

Grönsaker i säsong – Maj

Gurka
Färskpotatis
Gräslök
Isbergssallad
Kryddor i kruka
Salladslök
Sparris, grön och vit
Tomater

 

 

 

svenska grönsaker i säsong

 

Grönsaker i säsong – Juni

Blomkål
Broccoli
Färskpotatis
Kål (grön, vit, spets)
Morötter i knippe
Sallad
Kålrot
Sparris
Spenat

 


Här kan du följa mig!

Följ mig gärna för mer tips och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Linnéa, stolt bonde från Småland 25 maj, 2020 - 06:04

Håller helt med dig!! Väljer vi svenka råvaror så kommer vpr självförsörjningsgrad öka för då producerar vi bönder utefter det! Fler arbetstillfällen i Sverige o ingen import som belastar miljön!

Svara
Cecilia Folkesson 5 juni, 2020 - 10:03

Hej Linnéa! Visst är det så! Hoppas fler börjar göra likadant <3

Ha en fin helg,
/Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More