– Dagens tips: I samarbete med Rabble –
Hos Rabble hittar du nu en rabattkod som ger 400 kr rabatt på MatHems Ekokasse.
MatHems Ekologiska matkasse innehåller fem goda, hälsosamma och snabblagade rätter för fyra personer. Alla recept lagas från grunden utan onödiga tillsatser.
Gäller första kassen och vid tecknande av abonnemang. Du kan när som helst avsluta ditt abonnemang. Erbjudandet gäller t.o.m 10 maj 2017.
Rabattkoder direkt i mobilen!
Rabble är nordens största plattform för rabattkoder, kampanjer och erbjudanden. Du hittar exklusiva rabatter och kampanjer hos populära butiker och tjänster på webben. Du hittar även aktuella rabatter i det område du befinner dig i. Så smart!
Ladda ner appen i mobilen och missa inga bra erbjudande! Finns både i App Store och Google Play.
Så nästa gång du ska köpa en resa, handla mat på nätet, ta en kaffe på stan eller skaffa nya skor – Kolla Rabble först.
En supergod ekologisk middag
Vi väljer alltid ekologiska råvaror när det finns. Och nu brukar det gå att hitta nästan allt ekologiskt. Även vegetariskt är något jag försöker laga mer. Och barnen har börjat gilla vissa rätter även om deras favorit antagligen alltid kommer vara köttbullar…
Här kommer ett av mina favoritrecept: ekologiskt, vegetariskt, gluten- och mjölkfritt. Supergott och nyttigt!
Ekologisk curry bowl med kikärtor
(2 port.)
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk curry
1 msk gurkmeja
1 förp/burk kokosgrädde eller kokosmjölk
1 burk kikärtor
1 ask små tomater
1 kruka basilika
1/2 lime
Salt & Svartpeppar
Blomkål till blomkålsris
Gör så här:
– Hacka lök och vitlök och bryn i smör eller kokosolja tills löken mjuknat.
– Rör i curry och gurkmeja och häll i kokosmjölk. Välj gärna “creamy coconut milk” eller “kokosgrädde” för en extra krämig curry.
– Sila och skölj kikärtorna och häll i. Salta, smaka av och låt puttra i ca 5 minuter.
– I med tomater och hackad basilika och smaksätt med pressad lime. Låt puttra tills tomaterna blivit mjuka.
Servera med blomkålsris. Jag brukar bara riva blomkålen grovt, men vill man ha blomkålsriset varm, riv det först och koka i ca 1 minut. Sila, klart!
5 kommentarer
Så gott det ser ut. Och curry och kokosmjölk är en fin kombination.
VIsst är det! Älskar det 🙂
// Cecilia
Detta är SÅ gott! Mitt ekologiska favoritrecept för tillfället :)!
Ja det är ju i och för sig bra att göra det ekologiskt, men jag menade vegetariskt – det är mitt vegetariska favoritrecept :)!
Både och kanske 🙂
Kul att du gillar!