Chokladdoppad banan – superenkelt och gott godis att ha i frysen i sommar!
När man blir sugen på något gott är det perfekt att ha dessa små chokladdoppade bananer i frysen. Dessa är fyllda med nötsmör och är superenkla att göra. Barnen tycker dessa är väldigt roliga att göra och det blir ett perfekt pyssel i sommar när vädret inte är så kul.
Du kan självklart byta ut mandelsmöret mot till exempel jordnötssmör, cashewsmör eller tahini.
Tips: Så här gör du hemmagjort nötsmör.
Fler recept med banan
Här hittar du fler recept sötade med banan. Klicka på bilderna för att komma direkt till recepten.
I mitt receptarkiv hittar du alla mina recept kategoriserade. Alla recept är glutenfria och där finns allt från frukost till middagar, mellanmål och dessert/godis. Letar du veganska recept finns en kategori med dessa.
Chokladdoppad banan – Detta behöver du:
- Banan
- Nötsmör Jag använder detta – absolut godast!
- Mörk choklad
- Flingsalt
Gör så här:
- Skiva bananen
- Bred ut nötsmör mellan två bananskivor.
- Ställ in i frysen – då håller de ihop enklare när man doppar dem i chokladen.
- Smält mörk choklad. Nu finns det massvis med mjölkfri mörk choklad i butiken så du kan enkelt göra dessa helt veganska.
- Doppa i mörk choklad och låt rinna av på till exempel två smala pinnar. (Se bild)
- Toppa med flingsalt direkt när du doppat dem – när bananen varit fryst stelnar chokladen supersnabbt.
- Förvara i frysen
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev