Jag älskar när man fåt till ett nyttigt mellanmål som barnen tycker är lika gott som efterrätt! Och så blev det med denna chiapudding med mjölkfri blåbärsglass.
Chiapuddingen är gjord på nötmjölk och glassen innehåller endast fryst banan och blåbär – så inga mjölkprodukter och utan socker! (Jag hade dock i lite agavesirap i barnens chiapudding för att få dem att verkligen gilla det och be om att få dessa till efterrätt istället för glass, hehe…)
Chiapudding med mjölkfri blåbärsglass
(2 portioner)
Chiapudding
2 msk vita chiafrön
2 dl kokogrädde
1 nypa vaniljpulver [annonslänk]
Gör så här:
– Blanda ihop chiafrön med kokosgrädde eller kokosmjölk och vaniljpulver. Jag använde Extra creamy kokosmjölk i tetraförpacking. Använder du kokosmjölk eller kokosgrädde i konservburk, blanda ihop den (det tjocka lagret med det vattniga) innan du mäter upp.
– Låt stå i kylskåp i minst 30 minuter och rör om då och då. Späd med nötmjöl eller vatten om chiapuddingen blir för tjock.
Mjölkfri blåbärsglass
1-2 frysta bananer
0,5-1 dl blåbär
Gör så här:
– Mixa bananer och blåbär i matberedare eller i blender. Det är enklast att mixa om man skivar bananerna först. Om du använder frysta blåbär, låt dem stå framme en stund eller tillsätt en skvätt nötmjölk eller vatten.
Häll upp ett lager chiapudding i glas eller skålar och avsluta med blåbärsglassen. Toppa med färska bär och citronmeliss.
Tummen upp från Otis!
Fler recept!
I min receptbank finns massvis av recept på nyttiga mellanmål, frukostar och desserter.
Följ mig här:
Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram