Cashewglass är en krämig och god glass som man kan göra både som kulglass eller som glasspinnar.
Är det något som hör sommaren till är det hemmagjord glass! Vi brukar göra allt från isglassar på frukt och bär till denna krämiga cashewglass.
I detta recept ger blå spirulina en härlig färg – men man kan självklart använda både kakaopulver eller bär.
20% rabatt hos Bodystore
Få 20% rabatt på din beställning hos Bodystore.
Kod: midsommar21
(Gäller 27-30 juni på ett köp.)
Cashewglass – Detta behöver du
Naturella cashewnötter
Kokosgrädde
Blå spirulina
Vaniljpulver
Lönnsirap (eller annan sötning)
Färska dadlar
Cashewglass
(ca 3 portioner)
- 1,5 dl naturella cashewnötter (blötlagda i minst 6 timmar)
- 2,5 dl kokosgrädde
- 1-2 msk lönnsirap (eller annan flytande sötning)
- 4 färska dadlar
- ca 1 msk blå spirulina
- 1 nypa vaniljpulver
Gör så här:
- Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten i ca 6 timmar.
- Kärna ur dadlarna.
- Sila och skölj cashewnötterna och kör i blender eller matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en jämn smet.
- Häll upp i form och ställ in i frysen till glassen stelnat.
Fler recept: Alla mina recept finns här
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev!