816
Fick till bästa middagen på länge:
Butternutpumpa med rödbetor, päron, chevre och valnötter
(3-4 pers)
1 butternut-pumpa
2-3 färska rödbetor
1 päron
1 bit chevre
1 näve valnötter
Olivolja
Salt+peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela pumpan i 4 delar på längden och lägg i ugnsform. Ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. (Pumpan ska vara mjuk, men inte helt klar.
- Under tiden, skala och skär rödbetorna och päronet i små bitar.
- Ta ut pumpan och lägg på rödbetor, päron och valnötter, och smula över chevreosten. Ringla över lite mer olivolja, salta och peppra och låt stå i ugnen i ca 15 min (eller tills det ser färdigt ut) Sänk ev ugnen lite.
- Servera med färsk babyspenat.
Fler nyttiga recept hittar du här
7 kommentarer
Du äter väl inte råa betor i salladen?
Nä, inte denna gång. Nu var det rödbetor på pumpan 😉
Alltså chevre, valnötter och något sött… Mmm! 😀
Hej!
Backar du pumpan med skal på eller skär du bort det först?
Tack för en fin blogg
Jag körde med skal här, men kan gissa att det innehåller massa besprutning, så skär bort :=)
// cecilia
Toppen, tack! Det blir den här rätten till middag. Hembakar även ett blomkålshuvud