Butternutpumpa med rödbetor

Butternutpumpa med rödbetor, päron, chevre och valnötter

av Cecilia Folkesson

Fick till bästa middagen på länge:

Butternutpumpa med rödbetor, päron, chevre och valnötter

(3-4 pers)
1 butternut-pumpa
2-3 färska rödbetor
1 päron
1 bit chevre
1 näve valnötter
Olivolja
Salt+peppar

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela pumpan i 4 delar på längden och lägg i ugnsform. Ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. (Pumpan ska vara mjuk, men inte helt klar.
  3. Under tiden, skala och skär rödbetorna och päronet i små bitar.
  4. Ta ut pumpan och lägg på rödbetor, päron och valnötter, och smula över chevreosten. Ringla över lite mer olivolja, salta och peppra och låt stå i ugnen i ca 15 min (eller tills det ser färdigt ut) Sänk ev ugnen lite.
  5. Servera med färsk babyspenat. 

 

Fler nyttiga recept hittar du här

 

Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

Jånna 6 oktober, 2014 - 07:26

Du äter väl inte råa betor i salladen?

Svara
Cecilia Folkesson 7 oktober, 2014 - 09:09

Nä, inte denna gång. Nu var det rödbetor på pumpan 😉

Svara
Sara på Vardag.nu 19 oktober, 2014 - 20:12

Alltså chevre, valnötter och något sött… Mmm! 😀

Svara
Jennifer 29 oktober, 2017 - 03:15

Hej!

Backar du pumpan med skal på eller skär du bort det först?

Tack för en fin blogg

Svara
Cecilia Folkesson 30 oktober, 2017 - 13:52

Jag körde med skal här, men kan gissa att det innehåller massa besprutning, så skär bort :=)

// cecilia

Svara
Jennifer 1 november, 2017 - 15:36

Toppen, tack! Det blir den här rätten till middag. Hembakar även ett blomkålshuvud

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More