– Innehåller annonslänkar –
Tips på supergoda kulor till helgen: Bountykulor. Sötade med honung och helt mjölkfria!
Dessa är en av mina absoluta favoriter – enkla att göra och SÅ goda! Även barnen älskar dem. Dessa är sötade med honung, med det går att byta ut sötningen till det man gillar eller skippa det helt. Och ju mörkare choklad man använder att doppa kulorna i, desto mindre socker såklart!
Bountykulor – Paleo
(Ca 12 st)
1 dl kokosgrädde
2 msk kokosolja
Knappt 4 dl kokosflingor
1 msk honung eller annan sötning (kan uteslutas)
1 nypa vaniljpulver eller några droppar vaniljextrakt
150 gram mörk choklad (minst 70%)
Gör såhär:
– Värm upp kokosgrädde, (jag använder kokosgrädde i tetra) kokosolja och honung tills allt smält ordentligt.
– Blanda i kokosflingor och vaniljpulver.
– Låt svalna och ställ in i kylen ett tag innan du rullar kulor.
– Smält chokladen i vattenbad.
– Doppa kulorna i den smälta chokladen.
– Toppa med rostade kokoschips och förvara kulorna i kylen.
Fler nyttiga recept hittar du här
Följ mig här
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram
6 kommentarer
Hej! Hur mycket vaniljpulver ska det vara i Bounty kulorna och finns det olika vaniljpulver för när jag använder det blir dom inte så där vita o fina i utan lite gråaktiga eftersom vaniljpulvret är mörkt?
Hej Lotta,
du kan skippa vaniljpulver. Eller kör med vaniljextrakt 🙂
Men jag tar en liten nypa bara, glömde skriva med det i receptet, uppdaterat nu 🙂
// cecilia
Goda men jag fick inte ihop mina till bollar dom smulade sönder sig. Har du ngt tips för att få ihop dom bättre?
Mvh Anette
Hej Anette,
testa lite mer kokosgrädde nästa gång. Man får nästan trycka ihop en mer än att rulla 🙂
Lycka till!
// cecilia
[…] Bountykulor Syrliga kokos- och citronkulor Chokladpraliner med valnötter Nyttiga chokladbollar Avokado- och chokladpraliner Bärkulor Rawbollar med kakaonibs […]
Hej! Superbra recept för det fungerar för mjölkallergiker oxå! Hur länge håller Bounty- kulorna sig i kylskåp? Borde väl gå frysa in o tina i kylen sedan – vad tror du?