Barnen vill ha ägg och keso?!?!

av Cecilia Folkesson

Glädjen när barnen vill ha ägg och keso till mellanmål. Ok, inte som det är, utan som plättar. Men det räknas! Med vaniljpulver, vispgrädde och jorgubbar. Inget extra socker, inget sötningsmedel.

Keso-plättar:
Mixa en liten burk keso med 3 ägg och 1 msk fiberhusk och lite salt. Stek i kokosolja. Vispa grädde med vaniljpulver och serva med jordgubbar. Går snabbare att göra, och är mycket nyttigare än vanliga plättar. En favorit hos mina kräsna barn.

 

20130324-164447.jpg

 

Du kanske även gillar detta

15 kommentarer

Chrissan 24 mars, 2013 - 21:02

Måste testas. Gillar inte heller keso, men dessa plättar verkar vara populära.:)

Svara
Cecilia Folkesson 24 mars, 2013 - 21:04

Smakar absolut INTE keso 🙂

Svara
Ida 24 mars, 2013 - 21:34

Hejsan! Superfin och trevlig blogg! Jag har nyss startatt en blogg, men min motivation börjar redan bli sämre då jag inte har så mycket läsare. Kanske du kan kolla in min blogg och kommentera om du har något tips eller nån idé om vad jag kan ändra på? Vore supersnällt 🙂

Svara
Ida 24 mars, 2013 - 21:35

Glömde skriva min bloggadress, tyskida.blogg.se 😀

Svara
Ellen 24 mars, 2013 - 22:38

Det här var de GODASTE plättarna jag någonsin ätit!

Svara
Cecilia Folkesson 24 mars, 2013 - 23:02

Eller hur!?

Svara
ellen 26 mars, 2013 - 13:26

har tipsat om dessa på min blogg nu! älskar alla dina recept du bloggar om. ge mig meeer.

Svara
Cecilia Folkesson 26 mars, 2013 - 22:16

det koooooooommer 😉

Svara
Evelina 25 mars, 2013 - 08:26

Vilken känsla! Önskar att mina barn (om jag nu någonsin får några) också kommer vilja äta kesoplättar och nötter 😀

Svara
Cecilia Folkesson 26 mars, 2013 - 22:19

det kommer dom om du ger det till dem 😉

Svara
Lorfat 19 juni, 2013 - 00:28

Kan man blanda vaniljpulvret och kanske blåbär/hallon direkt i smeten? Funderade på att göra dem och ta med till simhallen och då känns det lite slabbigt med vispad grädde till… 😉

Svara
Cecilia Folkesson 19 juni, 2013 - 06:36

Det borde funka!

Svara
Lena Mårtensson 4 februari, 2014 - 13:47

Hej,har precis gjort dina goda Kesoplättar,undrar bara om smeten skall vara så tjock som jag fick den.Använde stav -mixern.Du har två olika recept på Keso plättar,detta var med 2 ägg halv burk keso m,m.Det andra jag hittade sen var på 3 ägg och en hel burk Keso .Blir det någon skillnad????

Med vänlig hälsning,.
Lena

Svara
Cecilia Folkesson 5 februari, 2014 - 17:29

Smeten blir rätt tjock. Det beror såklart mycket på storlek på ägg också, men det borde bli ungefär lika 🙂

Svara
Lorfat 5 mars, 2014 - 18:26

Har du möjligen nåt recept på ugnspannkaka som funkar?
Kesoplättarna är väldigt populära här hemma, men det är ju (tyvärr) inte alltid man har tid att stå och steka plättar…

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More