Bananplättar med havregryn – fluffiga små plättar som gillas av både stora och små!
Bananplättar är en enkelt, gott och glutenfritt alternativ till vanliga plättar. Dessa passar även superbra att lägga i en mattermos och ta med ut i skogen. Har man bra redskap hemma kan man göra klart plättmixen hemma, hälla upp i en termos och steka i naturen. Väldigt mysigt!
Veckans rabatt hos Bodystore
Denna vecka får du 100 kr rabatt vid hos Bodystore
Rabattkod: CFOLK3
Gäller t.o.m. 210124 och vid köp över 600 kr
Kan ej kombineras med andra rabattkoder. Gäller på alla priser.
Här hittar du mina favoriter från Bodystore
Det här behöver du
Bananplättar med havregryn
ca 15 plättar
- 2 bananer
- 4 ägg
- 1 dl glutenfritt havregryn
- 1 tsk bakpulver
- Kokosolja att steka i
- Kokossirap (tillbehör)
Gör så här:
– Kör banan, ägg, havregryn och bakpulver i mixer eller mixa med stavmixer.
– Stek små plättar i kokosolja.
Gillar man inte smaken av kokosoljan kan man välja en smak- och luktfri kokosolja eller steka i smör. Fördelen med kokosolja är att den tål höga temperaturer.
Servera plättarna med till exempel kokossirap, färska bär och kokoschips.
Fler recept på plättar och pannkakor
Här hittar du fler gluten- och mjölkfria recept på plättar, pannkakor och våfflor. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.