bananplättar

Bananplättar med chiasylt

av Cecilia Folkesson

Bananplättar med chiasylt på endast 4+ ingredienser!

Är det möjligt att göra plättar och sylt på bara fyra ingredienser? Absolut!

Dessa plättar brukar jag göra när vi ska på picknick. De går snabbt att göra och alla i familjen tå dem på grund av den extremt korta lista av ingredienser! Vill man kan man såklart tillsätta lite extra – till exempel salt, vaniljpulver och lite sötning i sylten – men grunden är kort och enkel.

Dessa bananplättar är gjorda på endast banan och ägg och är helt fria från gluten och mejeriprodukter. Tänk på att ju mindre du gör dem – desto enklare är det att vända dem.

 

bananplättar

 

Bananplättar

(2 port.)

  • 2 bananer
  • 4 ägg
  • + kokosolja/smör att steka i

 

Gör så här:

– Mixa ihop banan och ägg. Jag brukar mixa i blender, men stavmixer funkar också bra. (Eller mosa noga och vispa ihop.)
– Stek små plättar, ju mindre desto enklare att vända. 

 

bananplättar

 

Chiasylt

  • 2 dl frysta bär
  • 2 msk chiafrön
  • + 1 dl vatten

 

Gör så här:

– Koka upp bären med vattnet.
– Ta av grytan från plattan och blanda i chiafrön.
– Låt stå ca 30 minuter – rör om under tiden.

 

Smoothies att ta med

Smoothies är också supersmart att ta med. Om man häller smoothien i en termosflaska [adlink] som håller kylan håller den sig iskall i timmar!

 

3 goda smoothies att ta med:

Jordgubbssmoothie
Blåbärssmoothie
Grön smoothie

 

Fler recept på glutenfria pannkakor och plättar

Här hittar du fler recept på glutenfria pannkakor och plättar. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Veckans lista – Corona, boktips och rabattkod hos Bodystore - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 6 juli, 2020 - 18:51

[…] Mest besökta receptet i veckan: Mina superenkla bananplättar med chiasylt. Dessa är perfekta att ta med på utflykten. Klicka här för recept […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More