– Annonssamarbete med Valio –
Finns det något juligare än pepparkakskrydda?
Inför julen konsumerar vi nästan orimliga mängder pepparkakskrydda! Vi har det i allt från pepparkakskulor till granola. Såå gott!
I år gör vi på även skummig pepparkaks-cappuccino hemma hos oss. Ett mysigt naturligt sötat alternativ till glögg och julmust. Denna varma skummiga kopp är gjord på Valios Oddlygood Barista, dadlar och hemmagjord pepparkakskrydda.
Baristan har sedan länge varit en favorit hemma hos oss. Den är krämigare än vanlig havredryck så den gör sig perfekt i kaffet – både skummad, uppvärmd och kall. Och ett extra plus är att den är glutenfri!
Skummig pepparkaks-cappuccino
(2 muggar)
- 5 dl Oddlygood Barista
- 4 dadlar
- ca 1 msk pepparkakskrydda (se recept nedan)
Gör så här:
- Mixa Oddlygood Barista med urkärnade dadlar och pepparkakskryddan i blender eller med stavmixer. Testa gärna med 0,5 msk kryddmix först för att se hur mycket smak du gillar.
- Värm upp i kastull och vispa under tiden så du får till tett fluffigt skum.
- Häll upp i koppar och toppa med kanel eller kardemumma.
Pepparkakskrydda
- 2 msk kanel
- 2 msk malen ingefära
- 1 msk malen kardemumma
- 1 msk malen nejlika
Pepparkakskrydda över?
Denna jul kommer vara annorlunda mot andra jular för oss flesta. Vi kommer vara hemma betydligt mer och ha mer tid att baka och fixa. Så om du får pepparkakskrydda över – testa något av dessa recept:
Pepparkakskulor
Glutenfri pepparkaksgranola
Naturligt sötad mjuk pepparkaka
Fler recept med Oddlygood
Här hittar du fler gluten- och mjölkfria recept med produkter från Valio. Dalgonakaffet blir perfekt med varm Oddlygood Barista med pepparkakskryddor toppat med kaffefluffet!
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Ha en fin första advent!