frozen smoothie oddlygood

Frozen smoothie med Oddlygood

av Cecilia Folkesson

 

Frozen smoothie – sommarens godaste frukost, mellanmål och dessert! Servera med färska bär och hemmagjord glutenfri granola.

 

Älskar du smoothies och nice cream? Då måste du testa frozen smoothie! Denna iskalla glassiga smoothie passar lika bra som frukost och mellanmål som dessert i sommar. Och det är ju också ett väldigt bra alternativ till glass.

Med hemmagjord granola blir den extra mättande och den knapriga granolan är perfekt att ha i botten eller att toppa med.

För att få den där isiga konsistensen använde jag Oddlygood gurt från Valio. Denna havrebaserade gurt är glutenfri och passar därför utmärkt om du vill undvika både mjölkprodukter och gluten. Vi har alltid den naturella hemma eftersom jag föredrar att smaksätta själv och därmed få koll på sockret, men den finns även med blåbär och hallon.

 

 

oddlygood frozen smoothie

Havregurten passar även bra att ha i smoothies eller äta som den är med lite bär, nötter och kokos.

 

frozen smoothie oddlygood

 

Frozen smoothie

(2 portioner)

 

Gör såhär:

  1. Mixa ihop havregurten med bären. Häll upp i en skål/låda och ställ i frysen tills det nästan fryst helt.
  2. Mixa banan och smoothie-blandningen i matberedare eller blender.
    (Låt tina lite extra eller tillsätt lite vätska om det är svårt att mixa)
  3. Fyll botten av två glas med bär och granola (se recept längre ner) och toppa sen med frozen smoothie.

 

 

glutenfri crunchy granola

 

Glutenfri crunchy granola

(1 plåt)

  • 4 dl havregryn
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl sötmandlar
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl kokosolja
  • 3 msk kokossocker eller honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vatten

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader  och rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Värm upp vatten, tillsätt kokosolja och sötning och rör ihop. 
  3. Blanda ihop allt och strö ut på plåt med bakplåtspapper. Krama ihop klumpar om du vill ha större granola-bitar. 
  4. Grädda i ca 20 minuter. Rör om då och då så det blir jämn färg.
  5. Sänk temperaturen till 75 grader och grädda ytterligare ca 20 minuter. Rör någon gång under tiden. Låt gärna stå på eftervärmen.

 

 

glutenfri granola

Du kan självklart göra granolan på dina favoriter. Se bara till att den torra mängden blir den samma. 

 

 

Gör glass av din smoothie!

Om du får smoothie över – häll över det i en låda och frys in. Efter några timmar har du hemmagjord glass som du kan skopa upp med en glasskopa!

 

glass på smoothie

 

Fler recept med Oddlygood

Sockerfritt dalgona-kaffe
Glutenfria minipizzor
Mellis-tips till barnen
Glutenfria våfflor med banan

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More