sid

När allt löser sig!

av Cecilia Folkesson

Och där löste det sig! Sen vi köpte vårt nya hus i Ulricehamn har vi kämpat för att få in Sid i samma skola som storebror. Enda lösningen var att flytta upp Sid ett år OM han klarade att läsa upp åk 3 på några månader.

Om han fixade det? Med bravur! Men herregud vad vi har slitit. Sid och jag åkte ner till ett fik varje lördag för att räkna matte, han fick hjälp med flera ämnen av en fantastisk pensionerad lärare och han fick nästan full pott på de nationella proven.

Men det Sid ville helst av allt var såklart att gå i sina nya jämnåriga kompisars klass. Och förra veckan fick vi besked att han äntligen får göra det! Och hur glad Sid blev:

 

Sen insåg han att han pluggat i “onödan”. Men glädjen övervägde. Med råge!

Så snart är det slut med pendling, uppdeling av familjen under veckorna och ständig press med läxor. Och snart är det sommarlov och familjens nya medlem flyttar in om bara några veckor.

 

Semestertips i Sverige sökes:

Så vilka ställen i Sverige är värda att besöka i sommar? Vi har inte planerat något alls och tar gärna emot barnvänliga tips runt om i Sverige. Barnens ålder: 4, 8 och 10.

Tack på förhand 😙❤️

 

 

Du kanske även gillar detta

15 kommentarer

Sofia 10 juni, 2019 - 20:31

Så underbart att det har löst sig. Hans glädje

Svara
Cecilia Folkesson 11 juni, 2019 - 10:59

Ja det är sååå härligt! <3

Svara
Titti 10 juni, 2019 - 22:38

Kul när saker bara löser sig! Härligt!
Semestertips: Blekinge är en lite bortglömd hörna av Sverige men ack så vacker. Finns mycket att se och att göra med familjen. I Sölverborg finns världens längsta gångbro, en pittoresk liten stad. I Karlshamns finns Kreativum där man får prova på massa kul, precis bredvid finns ett tropikhus. Någon mil bort ligger Eriksberg, nordens största safaripark, ett ställe i världsklass googla gärna. Någon mil till så finns Järnavik, fin camping, pensionat, naturområden och båten ut till Tjärö, ett riktigt sommar paradis. Sedan kommer Ronneby med den fantastiska Brunnsparken och ett mycket omtyckt naturum och så loppisen på söndagar. Ronnebybrunn spa hotell med ett härligt vattenland. Karlskrona har ett sevärt marinmuseum som barn brukar gilla. En bit längre bort ligger barnens gård, ett paradis för barnfamiljer. Googla det också. Så hela kusten, den vackra naturen, naturreservat. Alla festivaler, Killebom i Sölvesborg, Östersjöfestivalen i Karlshamn, Tossia bonnadan i Ronneby och skärgårdsfesten i Karlskrona om man gillar sådant. Jag har kommit att verkligen älska Blekinge sedan jag flyttade hit för 16 år sedan, mest för att det är så vackert och lagom små städer. Titta på ark 56 så hittar ni nyinvigda länkade kustleder som är nyrenoverade, då kan man ta sig till fots, på cykel, kajak eller båt genom Blekinge, på leder som nu är sammanlänkade. Många missar Blekinge för de ligger lite avsides men det är väl värt att besöka. Finns nog något för alla smaker. På tal om smaker så finns Äggaboden utanför Ronneby, där äter man god närproducerad mat, handlar ekologisk och kan även övernatta, en pärla det också. På Björketorops gård vidare mot Karlskrona köper man bondens egengjorda glass!
Nä åk till Blekinge vet ja! Ni kommer nog inte att ångra er. Vill du ha fler tips får du höra av dig!

Svara
Cecilia Folkesson 11 juni, 2019 - 11:00

Ja såå himla härligt!

Och tusen tack för alla grymma tips! Låter väldigt spännande 🙂
// Cecilia

Svara
Titti 17 juni, 2019 - 22:09

Ja man blir ju sugen själv på allt som jag har precis vid knuten! Få se vad som hinns med i sommar.

Svara
Barbro 11 juni, 2019 - 12:52

Gläds med dig/er!

Svara
Cecilia Folkesson 11 juni, 2019 - 13:59

Tack Barbro <3
// Cecilia

Svara
Therese 11 juni, 2019 - 18:57

Sid <3 Så strongt jobbat av hela familjen! Starkt tips är att följa 45:an längs Ale-träsket tills ni kommer till Älvängen. Ni kan stanna hur länge ni vill!

Svara
Jenny 11 juni, 2019 - 22:13

Så underbart – och vilken kämpe!
Jag skulle njuta av några vackra delar av Skåneleden! Kan varmt rekommendera någon etapp längst ner i söder längs med kusten!

Ett mysigt utflyktsstips om man skulle vara i närheten är också Kalmar slott! Mycket för barnen!

Svara
Cecilia Folkesson 13 juni, 2019 - 15:04

Hej Jenny,
tack för tips! En skånetrip blir det säkert i sommar!

Tack <3
// Cecilia

Svara
Annika 12 juni, 2019 - 18:02

Hej!
Så härligt att allt löst sig.
Mitt tips går till semester runt sjön Siljan i Dalarna. Tälta eller hyr stuga, finns många alternativ och det finns mycket att göra. Go-kart, downhill med cykel, vandring, tomteland, Orsa Grönklitt, dalahästaffärer, båttur på Siljan, rodel i Rättvik, konsert i Dalhall, Leksandssommarland och ja mycket mer.
Ha en fin semester.
Kram Annika Skoglöv

Svara
Cecilia Folkesson 13 juni, 2019 - 14:55

Hej Annika,
Tusen tack för alla tips! Ha en fin semester du också 🙂

Kram
Cecilia

Svara
Titti 17 juni, 2019 - 22:10

Ja man blir ju sugen själv på allt som jag har precis vid knuten! Få se vad som hinns med i sommar.

Svara
Caroline 27 juni, 2019 - 14:00

High Chaparal! 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More