– I samarbete med Gröna gårdar –
Känns som om sportlovet mest handlar om mat. Speciellt när man spenderar veckan i skidbacken. Då är en barnvänlig gulaschsoppa i en slow cooker perfekt! Bara att göra iordning på morgonen (om man som vi, vaknar tidigt) sen är den klar lagom till lunch, eller middag när man kommer hem från skidbacken. Blir inte smidigare än så!
Denna gulaschsoppa är gjord på “Lyxgryt” som ingår i Gröna gårdars Vinterbox. Hos Gröna gårdar beställer du svenskt ekologiskt kött på nätet. Köttet är ekologiskt och KRAV-märkt och uppfött på gräs och örter.
Barnvänlig gulaschsoppa på gräsbetat kött
500 g högrev, grytbitkött eller Lyxgryt
2 gula lökar
3-4 potatisar
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 liten bit röd chili
4 msk tomatpuré
5 dl vatten
En skvätt rödvin (kan uteslutas)
2 tsk paprikapulver
Salt och peppar
Gör såhär:
– Tärna köttet och bryn i smör eller ghee. Salta och peppra.
– Hacka den gula löken och bryn tillsammans med köttet mot slutet tills den blir mjuk.
– Tärna paprika, potatis och morötter och hacka vitlök och chili fint.
– Lägg allt i en slow coocker, blanda i tomatpurén och paprikapulver och slå på vatten och rödvin.
– Sätt timern på LOW i ca 8 timmar.
– Smaka av med salt och peppar och servera med smetana. Toppa med storbladig persilja.
Man kan självklart även göra gulaschsoppan i tex en gjutjärnsgryta och låta den stå på spisen.
Fler recept du kan göra från Gröna gårdars Vinterbox:
Köttbullar med vitkålsmos
Extra nyttig köttfärsås
Kryddig köttgryta med ingefära
Pulled beef