– Innehåller annonslänkar –
Byt ut helgens bullar, lösgodis och “vanlig” glass till nyttigare alternativ! En av mina favoriter är mörk choklad med nötsmör. Antingen äter man det som det är, eller så lyxar man till det lite extra och gör mina choklad- och nötsmörrutor!
Vill man komma ännu enklare undan – Skär dadlar i mindre bitar och doppa i lakritspulver.
Och den där glassen med en lång lista av konstiga ingredienser (som inte alls borde finnas i glass) – skippa den och gör en skål nice cream med fryst banan, kakao och vaniljpulver. Toppa med nötter, kokosflingor och kakaonibs så har du en både god och nyttig glass till hela familjen!
Choklad & nötsmör-rutor
1 bit mörk choklad
Några skedar mandelsmör eller jordnötssmör
Rostade kokoschips
– Smält 2/3 av chokladen i vattenbad. Bred ut en ruta på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp.
– Bred på nötsmör.
– Smält resten av chokladen och blanda ihop med kokoschipsen och bred på över nötsmöret.
– Låt stelna i kylskåp innan du skär rutor med en vass kniv.
– Toppa gärna med en nypa havssalt.
Nicecream med kakao
Fryst skivad banan
Kakaopulver
1 nypa vaniljpulver
– Mixa banan, kakao och vaniljpulver efter smak.
– Toppa med kakaonibs, cashewnötter och kokoschips
Lakritsdoppade dadlar
Skär färska dadlar (du hittar dem i papplåda i kyldisken) i mindre bitar.
Doppa i lakritspulver
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!