Omelett i ugn blir både en grym frukost och en supersmidig lunch! Jag brukar fräsa upp lite grönsaker och slå på några uppvispade ägg, steka en stund så botten stenar och sen sätta in stekpannan i ugnen. Sen är det bara att toppa med lite grönt och fröer eller pinjenötter!
Denna omelett är helt mjölkfri, men man kan såklart blanda i en skvätt grädde i äggblandningen och toppa med feta eller mozzarella innan man sätter in den i ugnen. Eller toppa med parmesan när den är klar!
Italiensk omelett i ugn
(2 portioner)
4 ägg
1 skvätt vatten
Salt & pappar
Olivolja eller ghee
1 skvätt vinäger
1 klyfta vitlök
Körsbärstomater
Oliver
Ruccola / ärtskott
Pinjenötter
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ihop äggen med en skvätt vatten (ca 2 msk) och salt och peppar.
- Skiva eller hacka vitlöken och fräs i olja eller ghee tillsammans med delade tomater och en liten skvätt vinäger.
- Slå på äggblandningen. Peta i omeletten tills botten stelnat något. På mer oliver och in i ugnen tills omeletten är så fast du vill ha den. Tänk på att inte använda en stekpanna med plast eller trähandtag.
- Toppa med ruccola och pinjenötter, ringla över lite olivolja och dra några varv med svartpepparkvarnen.
Läs mer: Fler goda och nyttiga luncher och frukostar
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!
1 Kommentar
[…] Italiensk omelett i ugn – men oliver, tomat och ruccola. […]