no bake halloncheesecake

No bake halloncheesecake – Raw, gluten- och mjölkfria!

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Denna typ av dessert blir jag aldrig trött på! Perfekta at ha i frysen och ta ut en stund innan kaffet.

Den kan göras i en större form till en hel kaka, dubbla receptet i så fall. Hallonen kan bytas ut mot t.ex. blåbär, mango/passion eller jordgubbar. Och som det inte vore nog – det är en no-bake kaka (alltså man behöver ingen ugn), den är glutenfri, mjölkfri och utan vitt raffinerat socker.

 

no bake halloncheesecake

No bake halloncheesecake

(6 st)

Botten
0,75 dl kokosflingor
1,5 dl cashewnötter
1,5 msk agavesirap eller yaconsirap
1 tsk vaniljextrakt eller 1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt

Fyllning
2 dl osaltade cashewnötter
1 dl kokosolja
3 msk kokosgrädde / Coconut milk extra creamy
3-4 msk agavesirap, yaconsirap eller annan sötning
3 msk av saften från en citron
3 dl rumstempererade hallon (går bra med tinade frysta)
1 tsk vaniljextrakt eller 1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt

 

no bake halloncheesecake

 

Gör så här:

  1. Börja med att lägga cashewnötterna till fyllningen i blöt i minst några timmar, men gärna över natten.
  2. Botten: Kör alla ingredienser i matberedare tills det börjar klumpa sig. (Men inte så mycket att det blir en puré.) Det ska gå att trycka ut i en form. Om det är för torrt, tillsätt en skvätt vatten.
  3. Tryck ut botten i små/medium muffinsformar och ställ i en muffinsform.
  4. Ställ in i kylskåpet och börja med fyllningen.
  5. Sila och skölj av cashewnötterna och lägg i blender. Matberedare fungerar också med fyllningen blir slätare i en stark matberedare. Jag använder en Blendtec.
  6. Fyllning: smält kokosoljan och blanda ihop med kokosgrädden.
  7. Mixa alla ingredienser till fyllningen slätt. Använd inte kalla hallon!
  8. Häll fyllningen i muffinsformarna och ställ i ylen 6-8 timmar innen servering. Har diu ont om tid, ställ in i frysen och ta fram att tina en stund innan servering
  9. Toppa med hallon.

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Camilla Sernerud 8 september, 2018 - 15:03

Hej!
Din halloncheesecake låter ljuvlig! Är dock nötallergiker vilket är ett aber när man letar nyttiga recept. Kan man byta ut cashewnötterna mot mandel istället?

Mvh
Camilla Sernerud

Svara
Cecilia Folkesson 10 september, 2018 - 14:08

Hj Camilla! Tyvärr funkar det bara med cashewnötter i denna fyllning..
// Cecilia

Svara
Jennifer 6 mars, 2020 - 21:31

Hej! Ser så smarriga ut. Är det skillnad på cashewnötterna till botten och fyllningen? Står osaltade på fyllningen men inget på botten. (nybörjare här)

Svara
Lisa 27 maj, 2021 - 12:50

Hur får du cheesecaken att bli så rosa? Mina blir mer rosagrå. Samt vad använder du för muffinsformar?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More