Förra årets favorit blev pepparkakskulor! Ett perfekt alternativ till pepparkakor i jul. Nyttiga, superenkla att göra, få ingredienser och man behöver bara köra dem snabbt i matberedaren och sen rulla små kulor.
Nyttiga pepparkakskulor
1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
8 färska dadlar
1 msk kokosolja [annonslänk]
1 msk pepparkakskrydda (jag kör 1,5 msk men då blir de väldigt smakrika)
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna
- Kör alla ingredienser i matberedare (spara lite av mandlarna och mixa med i slutet så det blir lite större nötbitar i kulorna)
- Rulla små bollar
- Pudra över lite kanel och förvara i kylskåpet
Läs mer: Gör din egen pepparkakskrydda
Läs mer: E-bok – 25 glutenfri julrecept
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!
8 kommentarer
Hej!
vet du möjligtvis hur länge de håller?
Hälsningar Christina
De håller några dagar i kylskåp 🙂
// Cecilia
Bör man blötlägga cashewnötterna och mandlarna först?
Det kan man göra 🙂
// cecilia
Gjorde dessa i går. Jag blötla cashewnötterna lite och hackade mandeln smått innan jag blandade allt. Rullade i manelkross och kanel. Det blev supergoda!!! Smakar som att man tjyvar pepparkaksdeg! ☺️
Haha 😉
Härligt att höra!
// Cecilia
Det går väl bra att frysa dem?
Det ska säkert går bra – har ej testat dock
// cecilia