Sid fick äntligen sin önskan igenom: våfflor!! Är det något han saknat sedan vi la om hans kost (läs mer om det här) är det våfflor. När vi flyttade från våra tidigare 200 kvm till 55, rensade jag ut allt onödigt och då rök våffeljärnet. Så nu fick jag införskaffa ett nytt och våffelgräddning sker numera oftare än pannkaksstekning. Fick dock rensa ur lite formar och annat för att få plats med det i våra få lådor.
Och nu har vi upptäckt att det finns ännu en liten våffelälskare i familjen. Han som vägrar pannkakor…
Våfflor Paleo (Glutenfria / mejerifria)
4 ägg
2 dl nötmjölk
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
Gör så här:
1. Vispa ihop alla ingredienser med elvisp eller stavmixer. Vill man ha söta våfflor, vispa i lite kokossocker eller annan sötning.
2. Grädda i kokosolja eller ghee i våffeljärn.
Servera våfflorna nygräddade med färsk frukt och bär. Passar utmärkt både som frukost, efterrätt och mellanmål!
Gillar du sidan och vill ha med recept, tips och inspiration? Följ mig gärna på Bloglovin’ eller Instagram
6 kommentarer
Tack för tipset! Har provat flera recept på mjölk-/glutenfria våfflor, tycker ofta de blir väldigt “tunga”. Jag ska testa detta recept i helgen 🙂
Hej Johanna! Dessa blir också något “tyngre” än vanliga våfflor. Men vill man skippa gluten och mjölk så tycker jag de funkar som ett bra alternativ till “vanliga” våfflor 🙂
Kram Cecilia
Hej!
Har precis hittat dig och frossar i dina recept!
Tyvärr är både maken och en av sönerna allergiska mot nötter – i princip alla nötter förutom cashew (och kokos).
Har du något förslag på vad man kan använda till dessa allergiker istället för mandelmjöl?
Mvh
Cicci
Hej Cicci!
Kul att höra 🙂
Kokosmjöl kan funka. Men man får använda mindre av det. Även bovetemjöl funkar i vissa recept, det har dock högre kh.
Hälsningar Cecilia
Jag mosade ner en banan i smeten, blev supergott!!
Kul att höra!
Ha en fin dag,
/Cecilia