Jag fortsätter med mina after-detox-dagar. Med andra ord: inget gluten, kött, mejerier, socker, kaffe eller alkohol. När man väl kommer in i det är det faktiskt inte så jobbigt. I går invigde jag min nya matberedare och gjorde laxbiffar. Har valt bort marberedare pga platsbrist (finns mer att läsa om det här) men jag saknade den verkligen så jag röjde undan lite annat och nu får den plats! Nu ska det bli massa nötsmör och röror!!
Tillbaks till laxen. Dessa små biffar är superenkla att göra och är ett lite roligare alternativ till vanlig lax i ugn (även om det är extremt gott också) Man kan även göra dem lite större och ha dem som fiskhamburgare.
Fiskburgare med lax och dill
(4 pers)
4 laxfiléer (eller annan fisk, jag använde frysta)
2 ägg
2 salladslökar
1/2 knippe dill
1/2 citron
Salt + nymald svartpeppar
Gör så här:
Om fisken är fryst, tina upp den och skär i bitar.
Skiva salladslöken.
Kör hälften av laxen, salladslök, ägg, dill (skär upp den lite innan så slipper man mixa för mycket, man vill gärna ha kvar lite större fiskbitar) i matberedare.
Pressa i citron (jag använde en halv citron) och krydda med salt och peppar. I med resten av laxen och mixa lite snabbt.
Skeda ut i stekpanna och stek tills de fått fin färg. Jag stekte mina i ghee [annonslänk]
Servera med sallad, sparris, och avokado. Barnen fick potatis/palsternacksmos. De tyckte tydligen det var grönt nog med dillen i burgarna…
Följ mig på Bloglovin’ och Instagram
7 kommentarer
Odlad lax? Vad gör du med den andra hälften av laxen?
Receptet uppdaterat! Odlad denna gång. Väljer vildfångad när jag får tag på det 🙂
// cecilia
Åh vad fräscht och gott! Perfekt vårmat 🙂
Eller hur!! Kul att du gillade 🙂 Perfekta att ha i krispiga salladsblad med lime aioli.
// Cecilia
Jag gjorde dessa , och dem var så super goda. Tack för att du delar med dig dessa goda recept.