Spenatomelett: en snabb, nyttig och god lunch. Ägg är ett riktigt supersuperlivsmedel. Det har lågt kolhydratsinnehåll och innehåller de flesta näringsämnen vi behöver förutom C-vitamin. Och man kan variera ägg i oändlighet!
Spenatomelett med fetaost
(1 person)
3 ägg
1 stor näve färsk spenat
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja
1 skvätt vatten
Salt + peppar
Topping:
Fetaost
Färsk spenat
Olivolja
Flingsalt och nymald svartpeppar
Gör så här:
- Stavmixa spenaten med en skvätt vatten (eller grädde), olivolja och vitlöken.
- Blanda i äggen, salta och peppra.
- Stek på svag värme i lite olja.
- Mot slutet, toppa med smulad fetaost och servera med färsk spenat, olivolja, salt och peppar.
- Lägg på ett lock mot slutet om du vill ha en fast omelett utan att behöva vända den.
Tips! Gör man en dubbel sats, sätt in omeletten i ugnen mot slutet, ca 225° C i ca 5-10 minuter. (Vänta med den färska spenaten och olivoljan tills omeletten tagits ut.)
FÖLJ HÄR!
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
2 kommentarer
Tror verkligen jag har hittat min nya matinspiratör! TACK!
Men TACK!! själv!