spenatomelett

Lunchtips: Grön spenatomelett med fetaost

av Cecilia Folkesson

Spenatomelett: en snabb, nyttig och god lunch. Ägg är ett riktigt supersuperlivsmedel. Det har lågt kolhydratsinnehåll och innehåller de flesta näringsämnen vi behöver förutom C-vitamin. Och man kan variera ägg i oändlighet!

 

Spenatomelett med fetaost

(1 person)
3 ägg
1 stor näve färsk spenat
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja
1 skvätt vatten
Salt + peppar

Topping:
Fetaost
Färsk spenat
Olivolja
Flingsalt och nymald svartpeppar

 

spenatomelett

Gör så här:

  1. Stavmixa spenaten med en skvätt vatten (eller grädde), olivolja och vitlöken.
  2. Blanda i äggen, salta och peppra.
  3. Stek på svag värme i lite olja.
  4. Mot slutet, toppa med smulad fetaost och servera med färsk spenat, olivolja, salt och peppar.
  5. Lägg på ett lock mot slutet om du vill ha en fast omelett utan att behöva vända den.

Tips! Gör man en dubbel sats, sätt in omeletten i ugnen mot slutet, ca 225° C i ca 5-10 minuter. (Vänta med den färska spenaten och olivoljan tills omeletten tagits ut.)

 

 

FÖLJ HÄR!

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 8 december, 2016 - 14:18

Tror verkligen jag har hittat min nya matinspiratör! TACK!

Svara
Cecilia Folkesson 9 december, 2016 - 14:18

Men TACK!! själv!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More