rawbollar cacaonibs

Rawbollar med cacao nibs

av Cecilia Folkesson

Dessa små bollar är perfekta till kaffet, lördagsfikat, eller som ett litet mellanmål till barnen. Man kan byt ut mandlarna mot cashewnötter eller blanda andra nötter man har hemma. Cacao nibs, eller kakaobitar brukar finnas pi hälsokostbutiker, välsorterade mataffärer eller på nätet.

 

Rawbollar med cacao nibs

2,5 dl kokosflingor
2  dl sötmandlar
1 nypa himalayasalt
8 färska urkärnade dadlar
2-3 msk nötmjölk eller smält kokosolja
0,5 dl cacao nibs

 

rawbollar cacaonibs

Gör såhär:
– Kör kokosflingor, hälften av mandlarna och saltet i matberedare tills det blivit som ett grovt mjöl.
– I med dadlarna och kör ytterligare en stund.
– Häll i nötmjölken eller kokosoljan och mixa tills du kan forma bollar. (Det brukar gå rätt snabbt.)
– Häll i blandningen i en skål, hacka resten av mandlarna grovt och blanda i tillsammans med cacao nibs.
– Forma lagom stora bollar och förvara i kylen. 

 

Följ här:

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Victoria 22 oktober, 2016 - 10:00

Det där bollarna låter magiska, älskar kakao crunchet 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 22 oktober, 2016 - 12:16

Cacaocrunchet gör dem! Så goda!

Svara
Eva Svärd 22 oktober, 2016 - 16:25

Låter smarrigt! Får nog byta ut nötterna mot solrosfrön då jag är allergisk men det brukar fungera lika bra. Tack för receptet.

Svara
Cecilia Folkesson 23 oktober, 2016 - 22:32

Ja det funkar säkert lika bra 🙂
// Cecilia

Svara
Rawbollar med lakrits - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 8 maj, 2020 - 15:52

[…] Bountykulor Syrliga kokos- och citronkulor Chokladpraliner med valnötter Nyttiga chokladbollar Avokado- och chokladpraliner Bärkulor Rawbollar med kakaonibs […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More