Rotfruktssallad med grönkål, eller rotfrukter överlag är ett perfekt tillbehör till höstens alla middagar. Tillsammans med quinoa, grönkål och getost blir det både extra nyttigt och mättande. Gör gärna extra mycket, blir super att ha med i matlådan!
Rostad rotfruktssallad med grönkål och getost
Blandade rotfrukter (jag använde rödbetor, rotselleri och sötpotatis)
1 dl quinoa
Getost
Några blad hackad grönkål
Rostade solroskärnor
1 skvätt olivolja
1 skvätt vinäger
Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Skala och tärna rotfrukten och lägg i en ugnsfast form, ringla över lite olja och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
- Koka quinoa under lock i 2 dl vatten i 20 minuter. Titta till det då och då och tillsätt ev lite mer vatten om det behövs.
- När rotfrukten är klar, blanda ihop med quinoa och grönkål i ugnsformen. De varma rotfrukterna och quinoan gör att grönkålen blir lite lätt tillagad.
- Toppa med getost och solroskärnor. Salta och peppra.
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!