Rosta detta bröd och mosa en avokado och blanda med lite citronsaft, salt och peppar. Bred på avokadoröran på det nyrostade brödet och toppa med solmogna tomater och koriander!
Kokosbröd
50 gram smält smör
5 ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
(Pumpakärnor/sesamfrön/linfrön)
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda sen ihop allt utom pumpakärnor och frön. Bred ut i formen och strö över pumpakärnor och frön. Grädda i ca 25 min.
Om det blir något bröd över, skiva det och frys in. Sen är det bara att ta fram och slänga i rosten.
10 kommentarer
Kan man bytte ut smør med kokosfett hvis man ikke tåler melk? 🙂 I så fall, samme mengde?
hej martine! det kan man absolut! samma mängd kokosolja 🙂
// Cecilia
Har du prøvet at røre brødet sammen om aftenen og så bage det næste morgen ? Får nemlig gæster og tænkte om det kan lade sig gøre.
Hej Louise! Jag har tyvärr inte prövat det. Men jag tycker det borde fungera 🙂
Det tror jeg ikke vil virke. Når man bruger bagepulver, skal man bage det med det samme, da bagepulver starter hæveprocessen med det samme, det er blandet sammen.
Lige et par spørgsmål til. Har du prøvet at dele portionen i 2 og fx forme 2 flutes eller flere boller ? Ved du hvor lang bagetiden er der ?
Måste tyvärr svara nej på denna fråga också. Har bara testat att göra 1 portion i form.
Tak for svar… tror jeg vil prøve med flutes… Tror du ikke en bagetid på 15 min er ok ?
Testa med sticka.Kanske behövs något längre tid.
// Cecilia