”kokosnötsskålar”
färdiga soppor

Som nybliven 3-barnsmamma med husflytt, stugrenovering och amning på agendan finns det inte direkt mycket tid över till matlagning. I alla fall inte mitt på dagen. Och eftersom man är just mamma så prioriteras såklart barnen och barnens mat. Så hur går det med min mat? Hyfstat bra i alla fall. Jag äter det bästa jag kommer åt, så ofta jag hinner. Har fortfarande svårt för ägg och kött tyvärr…

Men nu dyker det upp mer och mer alternativ i mataffärerna. Till exempel färdiga soppor. Hittade denna från Delizie för några dagar sen. Ekologisk med bra innehåll (dock lite väl mycket dadlar för min smak). Tyvärr föll varken smaken eller konsistensen mig i smaken, men den får ändå högsta betyg för bäst innehåll.

färdiga soppor

Delizie Färsk marockansk linssoppa Ekologisk
Ingredienser: Grönsaksbuljong, linser, dadlar, mandel, gul lök, havssalt, hallonvinäger, citronjuice, kryddblandning.

Kommentar: pluspoäng för ekologisk och få ingredienser. Minus för konsistensen. Mer som en puré än en soppa.

 

pauluns-soppa
Paulúns Superlunch Rostad paprikasoppa
Ingredienser: Vatten, 1¼ dl edamamebönor (gröna sojabönor), ½ rostad röd paprika, ½ kronärtskocka, ½ dl cannellinibönor, 1/3 dl svarta bönor, 2 msk kokosmjölk, 1 bit gul lök, 1 bit vitkål, 1 tsk limejuice, 1 liten bit av vardera tomat, morot, purjolök, zucchini och aubergine, ärtprotein, en skvätt vinäger, en klick tomatpuré, vitlök, olivolja, rapsolja, klippt persilja, salt, chipotlechili, curry, svartpeppar, libbsticka, koriander.

Kommentar: Helt okej soppa, men minus för sojabönorna. 

 

felix-soppa
Felix Indisk Massalasoppa
Ingredienser: Kokosmjölk 34%, yoghurt 16%, kikärter 9%, gröna linser 8%, tomat, lök 6%, morot 5%, grädde, spenat 2%, yoghurtpulver, ingefära, vitlök, jalapeno, naturlig arom (bl.a persilja), modifierad potatisstärkelse, mjölkprotein, salt, farinsocker och kryddor (bl. a koriander, spiskummin, cayennepeppar, kanel)

Kommentar: Absolut godast, men näst sämst innehåll.

 

kelda-soppa
Kelda Thaisoppa
Ingredienser: Vatten, [allergen]mjölk[/allergen], [allergen]grädde[/allergen], modifierad potatisstärkelse, kokosmjölkspulver, socker, salt, maltodextrin, jästextrakt, glukossirap, naturlig kokos- och citronarom, kycklingfett, syra (citronsyra), lökpulver, kryddextrakt (ingefära, koriander, citrongräs, peppar, rosmarin), kycklingextrakt, kycklingköttpulver, vitlökspulver, chili, galangal, gurkmeja, kaffir limeblad.

Kommentar: Trodde denna var vegetarisk, vilken den absolut INTE är. Innehåller massa tillsatser. Sämst betyg. Både för smaken och innehållet. 

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

10 kommentarer

  1. Och minus på Delizie för att det inte framgår vad som är i buljongen eller kryddblandningen. Tillsatser (maltodextrin, smakförstärkare mm), gissar jag. Hade de ingredienserna varit helt naturliga så hade de mest sannolikt framhävt det.

  2. Blev glad när jag hittade Delizies soppor i affären med bra innehåll och ekologiska. Men tyvärr är det bara morotssoppan som smakar någorlunda okej :/

      1. Jag tycker faktiskt att både tomatsoppan och morotsoppan var dåligt balanserade. Väldigt söta och märkligt kryddade. Framförallt tomatsoppan där man stoppat i så mycket stjärnanis att det smakade halstablett.

  3. Tack för recensionen. Jag har sett dessa i butiken men det har aldrig blivit av att jag köpt någon. Kanske skulle skriva ut cirka pris också så man kan ta med ta med det i beräkningen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*