Nu har den kommit, min matberedare! Och jag har redan hunnit göra massa olika nötsmör och smoothies. Det blir som ett gift att sitta där och stirra på nötterna som helt plötsligt blivit till smör. Låter löjligt, men vänta tills ni testat!
Från bild 1 till bild tre tog det ca 10 minuter. Jag hällde i lite havssalt och cacao nibs också. Blev kanon! Nu ska jag bara försöka hålla mig ifrån att äta upp alla mina nötsmör på en gång…
Resultatet: en fin liten burk hemmagjort mandelsmör med havssalt och cacao nibs.
10 kommentarer
Mixern är min bästa vän. Gjorde hasselnötssmör förra veckan, med kakao, olivolja och havssalt. Farligt gott 🙂
Åh, det lät gott!
Hur mkt kolhydrater är det i chokladnibbsen? Har inga och tänkte pa lite kakao eller till nöds 80 % choklad i sma bitar.
Ska prova att göra. Annars har jag stoppat efter bild tva och haft malda mandlar helt enkelt 🙂
20 gram / 100 gram. Men de smakar så mycket att mna bara har i lite, så det blir i princip inga kolhydrater av dem. Mer kolhydrater i nötterna 😉
Jag kan rekommendera att rosta mandlarna/nötterna innan man gör smör… blir så mycket godare! Dessutom tycker jag att det brukar gå fortare om man gör smör på lite varma mandlar.
Lycka till med din matberedare!
Tack för tipset! ska göra det nästa gång 🙂
Hihi en nån köpte jag också i våras, en kollega på vitvaruavdelningen sa att den var bland dom bästa! 🙂 I love it!
Ser farligt gott ut. Vad använder du sen detta på?
Tack för tips om matberedare, är på jakt efter en själv. Hur kommer det sig att du valde just denna? Fick du med olika skivor för att skiva och finfördela när du beställde den?