Ekologiska-natpasar

Detta blev en hit! Gjorde om vanliga kesoplättar till varma mackor. Barnen älskar varma mackor på vanligt bröd och det gick tydligen bra att byta ut dem mot detta, utan några som helst ramaskrin. Perfekt.

 

LCHF-kesoplättar med ost och skinka
2 ägg
1 liten burk keso
1 msk fiberhusk
Salt

Topping
Skinka
Ost
(Detta går så klart variera i oändlighet; tomat+pamesan, köttfärs+västerbottenost, fetaost+spenat)

Stavmixa ägg, keso, fiberhus och salt till en slät smet. Stek i kokosfett eller smör. Man får steka dessa lite längre än vanliga plätttar, så lite lägre temperatur. Lägg på valfri topping och in i ugnen på grill/200°C ca 1o min, beroende på ugn.

20130116-200309.jpg

15 kommentarer

  1. Måste prova till ungarna! Den där mejerifria latten du tipsade om – jisses vad god, gör den hela tiden! 😉

  2. Jag tycker det låter alldeles perfekt istället för en massa sockriga mackor!
    Jag tror tyvärr att många förknippar Lchf med massa, massa fett i form av grädde, ost och bacon. Tyvärr känner jag dessutom vänner som börjat med Lchf just för att vräka i bacon och gräddsåser med helt fel resultat. Lite mer research behövs bland folket!

  3. Hej!
    Jag har en liten undring som du kanske kan hjälpa mig med. På vissa livsmedel står det tex kolhydrater 9g varav sockerarter 4g. Vilket är det då man ska gå efter när man ska förhålla sig till max 5g kolhydrater/100g?
    Tack på förhand =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*