Kyckling med korianderaioli

av Cecilia Folkesson

Efter ännu en dags (och kvälls) renovering fixade jag ihop en svingod middag i all sin enkelhet. Bäst blir det med hemmagjord aioli, jag körde fusk idag med Lallerstedts.

 

Limekyckling med korianderaioli
Kycklingfiléer
Lime
2 hela vitlökar

 

Korianderaioli
Aioli
1 kruka koriander
1 lime
Salt+peppar

Stek kycklingen så den får lite yta. Lägg kycklingen i en ugnsform och pressa över lime, salta och peppra. Dela vitlöken på mitten. Lägg i bland kycklingen. In i ugnen på ca 225 grader i ca 25 min. Eller tills kycklingen är klar.

Stavmixa i koriander i aiolin och pressa i lime. Salta och peppra. Servera med sallad.

 

20121215-225929.jpg

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

R 15 december, 2012 - 23:16

En kruka koriander? Ska man sätta ner hela jävla krukan?

Svara
Cecilia Folkesson 17 december, 2012 - 14:26

japp. mixa i kruka+jord 😉

Svara
Edna 30 april, 2013 - 15:56

Man ska aaaaldrig ha lime i maten när det ska tillagas. Det ska man alltid ha i slutet. Då lime har en besk smak när den tillagats. // asiatisk kock….

Svara
Cecilia Folkesson 30 april, 2013 - 16:09

Ska komma ihåg det 🙂
Tack

Svara
Mia 28 mars, 2015 - 14:09

Hur gör man sin egen aioli?

Svara
Cecilia Folkesson 10 april, 2015 - 07:12

Hej!
Kolla i receptlistorna. Där hittar du det 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More