Efter ännu en dags (och kvälls) renovering fixade jag ihop en svingod middag i all sin enkelhet. Bäst blir det med hemmagjord aioli, jag körde fusk idag med Lallerstedts.
Limekyckling med korianderaioli
Kycklingfiléer
Lime
2 hela vitlökar
Korianderaioli
Aioli
1 kruka koriander
1 lime
Salt+peppar
Stek kycklingen så den får lite yta. Lägg kycklingen i en ugnsform och pressa över lime, salta och peppra. Dela vitlöken på mitten. Lägg i bland kycklingen. In i ugnen på ca 225 grader i ca 25 min. Eller tills kycklingen är klar.
Stavmixa i koriander i aiolin och pressa i lime. Salta och peppra. Servera med sallad.
6 kommentarer
En kruka koriander? Ska man sätta ner hela jävla krukan?
japp. mixa i kruka+jord 😉
Man ska aaaaldrig ha lime i maten när det ska tillagas. Det ska man alltid ha i slutet. Då lime har en besk smak när den tillagats. // asiatisk kock….
Ska komma ihåg det 🙂
Tack
Hur gör man sin egen aioli?
Hej!
Kolla i receptlistorna. Där hittar du det 🙂
Hälsningar Cecilia