Inget socker. Inget sötningsmedel. Inga mejerier. Inget mjöl.
Mejerifria kokostoppar
ca 10 st små.
1 ägg
1 dl kokos
20 gram kokosfett
Vaniljpulver
Eller kokosbollar. Jag formade mina som små bollar.
Smält kokosfettet. Blanda ihop allt och låt stå ca 15 min. Gör små bollar eller toppar och sätt in i ugnen på bakplåtspapper i 175° C i 10-15 minuter. Perfekt till kaffet eller att ge till barnen.
15 kommentarer
Kanske kan man doppa dem i smält mörk choklad så blir det ännu godare??
Fast då blir dom inte sockerfria. Men goda 😉
Dum fråga men hur mkt är 20 g kokosfett? Matsked? DL?
oj, bra fråga. Ska kolla upp det.
Jag hade också viljat veta hur mycket 20 g kokosolja är.
Ska ta reda på det. Återkommer 🙂
Hej. Hade du kokosolja med el utan smak? Häls annika
hej!
Vad använder du för vaniljpulver och var köper du det?
burboun. finns i bakhyllan i mataffären. En liten glasburk med rött lock 🙂
Hej!
Ljuvligt goda små munsbitar till kaffet! Hur länge håller de i kylen? Går de att frysa?
Du kommer hinna äta upp dem innan du behöver fundera på hur länge de håller 😉
Frysa in funkar säkerligen, hur länge de håller i kyl har jag tyvärr ingen koll på…
/ Cecilia
Hur mycket vaniljpulver? Är det typ en “knivsudd”?
Ja, knivsudd är lagom 🙂
Verkar gott, ska testa. Tack för tips.
Hoppar in här och svarar på en fråga 🙂 : 20g kokosfett är 24 ml = 1,66 msk = 1/4 dl
Källa: http://www.kunskapskokboken.se/3.22119/varufakta/kokosolja/#:~:text=Kokosfett%20%C3%A4r%20kokosolja%20i%20fast,varav%20m%C3%A4ttat%20fett%20%C3%B6ver%2090%25.