1,8K
Veckans gröna – Vegansk linsgryta med blomkål och tomat. Perfekt till veckans matlådor!
Vegansk linsgryta
(4 portioner)
- 2 dl belugalinser
- 1 blomkålshuvud
- 1 förp. cocktailtomater
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 2 msk riven ingefära
- 1 lime
- 1 förp. krossade tomater
- 1 förp. kokosgrädde (eller kokosmjölk)
- 1-2 tsk salt (smaka av)
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk gurkmeja
- 1 tsk chiliflingor
- 2-3 msk kokosolja eller smör
- 1 kruka koriander (kan uteslutas)
Gör så här:
- Koka belugalinser efter anvisningar på förpackning.
- Fräs hackad gul lök, hackad vitlök och riven ingefära i kokosolja/smör tillsammans med gurkmeja, spiskummin och chiliflingor.
- I med delad blomkål och fräs tills allt fått lite färg.
- Slå på krossade tomater och kokosmjölk/grädde och salta.
- Låt puttra en stund – ca 10-15 minuter tills blomkålen blivit lite mjuk, men fortfarande med tuggmotstånd om man gillar det.
- Häll i linser (sila om det behövs) och cocktailtomaterna.
- Späd med lite vatten om det behövs.
- Smaka av med lime och hackad koriander. Spara lite koriander till topping. Låt tomaterna bli mjuka.
- Servera med quinoa.
Fler veganska recept
Här hittar du alla mina veganska recept
1 Kommentar
[…] Fyll den med en god soppa eller en mustig gryta. […]