Varma mackor på kesoplättar

av Cecilia Folkesson

Detta blev en hit! Gjorde om vanliga kesoplättar till varma mackor. Barnen älskar varma mackor på vanligt bröd och det gick tydligen bra att byta ut dem mot detta, utan några som helst ramaskrin. Perfekt.

 

LCHF-kesoplättar med ost och skinka
2 ägg
1 liten burk keso
1 msk fiberhusk
Salt

Topping
Skinka
Ost
(Detta går så klart variera i oändlighet; tomat+pamesan, köttfärs+västerbottenost, fetaost+spenat)

Stavmixa ägg, keso, fiberhus och salt till en slät smet. Stek i kokosfett eller smör. Man får steka dessa lite längre än vanliga plätttar, så lite lägre temperatur. Lägg på valfri topping och in i ugnen på grill/200°C ca 1o min, beroende på ugn.

20130116-200309.jpg

Du kanske även gillar detta

15 kommentarer

Terese 17 januari, 2013 - 12:26

Mums! Måste testas! 🙂

Svara
Petra - Jag & mitt liv med barn, LCHF och träning 17 januari, 2013 - 12:52

Jaa fy dej!! (Ha ha ha)
Jag tycker det låter jättegott och ska absolut testa och ge till mina barn, som också gillar varma smörgåsar.

Svara
Cecilia Folkesson 17 januari, 2013 - 13:22

hehe, ja väl värt att testa!

Svara
Josefine West 17 januari, 2013 - 13:43

Måste prova till ungarna! Den där mejerifria latten du tipsade om – jisses vad god, gör den hela tiden! 😉

Svara
Cecilia Folkesson 17 januari, 2013 - 18:00

Visst är det grymt! Och man får i sig massa kokosfett till på köpet 🙂

Svara
Therese 17 januari, 2013 - 14:24

Jag tycker det låter alldeles perfekt istället för en massa sockriga mackor!
Jag tror tyvärr att många förknippar Lchf med massa, massa fett i form av grädde, ost och bacon. Tyvärr känner jag dessutom vänner som börjat med Lchf just för att vräka i bacon och gräddsåser med helt fel resultat. Lite mer research behövs bland folket!

Svara
Cecilia Folkesson 17 januari, 2013 - 14:38

Håller helt med dig!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 17 januari, 2013 - 14:45

Åh, så bra att göra “varma plättar”, låter jättegott!

Svara
Cecilia Folkesson 17 januari, 2013 - 14:49

Haha, ja det ska dom ju heta så klart!

Svara
Angelica - Vardagsliv med LCHF 17 januari, 2013 - 14:53

Har provat med kesoplättar förut, men de gick inte hem, är nog för “svampiga” i konsistensen. Men ska prova igen, skam den som ger sig 😉

Svara
Cecilia Folkesson 17 januari, 2013 - 17:59

Testa att platta ut dem när du steker dem. Då blir de lite tunnare och inte lika svampiga 🙂

Svara
Johanna 20 januari, 2013 - 15:34

Hej!
Jag har en liten undring som du kanske kan hjälpa mig med. På vissa livsmedel står det tex kolhydrater 9g varav sockerarter 4g. Vilket är det då man ska gå efter när man ska förhålla sig till max 5g kolhydrater/100g?
Tack på förhand =)

Svara
Cecilia Folkesson 20 januari, 2013 - 15:49

Gå på det totala 🙂

Svara
Johanna 22 januari, 2013 - 21:40

Jättegoda men mättande:). Hur många brukar det bli på en sats? För mig blev d bara 4 st.

Svara
Cecilia Folkesson 23 januari, 2013 - 14:32

jag brukar platta ut mina, så 6-8 st.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More