barn grönsaker

Utmaning: Mer vegetariskt till barnen

av Cecilia Folkesson

Det här har jag tjatat om mycket. Barn och grönsaker.

Jag har väldigt länge haft som mål att få barnen att äta mer grönsaker, mer vegetariskt och en mer varierad kost.

Just nu är barnen inne i världens gnäll när det kommer till mat. Det är alltid någon som gnäller vad det än serveras hemma. Och jag är så förbannat trött på att laga mat så alla ska bli nöjda.

Igår fick jag nog och slängde ihop mat som jag själv ville äta, utan att ens bry mig det minsta om vad barnen skulle tycka. Okej, ananasen var för barnen, gurkan likaså, och fetaosten till Johan.

Hur det gick? Resten av gänget skippade quinoan – helt ok för mig. Och de hittade tortillas och gjorde falafelrullar. Och de åt upp allt! Inte ett gnäll. (Kan ha haft att göra med mitt ändå milda utbrott och frustration över matsituationen hemma, men men….)

 

Falafel – taco-style

barn grönsakerMiddagen bestod av glutenfri falafel [adlink], quinoa, färsk ananas, avokado, spenat, fetaost, gurka och tomat.

 

barn grönsaker barn grönsaker En väldigt god och snabb middag som tog ca 20 minuter att laga!

 

Mer vegetariskt?

Här hittar du alla mina vegetariska recept.

 

6 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Sandra 15 maj, 2019 - 18:44

Något jag tycker känns tråkigt är att man måste vara beredd att försvara sig som förälder när folk får reda på att man ger sina barn vegetarisk mat.

Svara
Cecilia Folkesson 21 maj, 2019 - 11:21

Förstår att det kan vara så! Vi ger våra barn både och, så har aldrig upplevt det. Däremot är det ofta “synd om barnen” då de inte får massa fika i tid och otid 😉

// Cecilia

Svara
Sandra 16 maj, 2019 - 11:46

Men de som väljer att servera hel- och halvfabrikat i form av t.ex. fiskpinnar och mamma Scans köttbullar i tid och otid behöver inte försvara sig alls….

Jag vill ge mina barn varierande kost men utan spannmål, mejeriprodukter (pga allergier) och utan socker. Även jag måste försvara mig för mina val. Näringsrik mat lagad på bra råvaror är inte heller alltid accepterat ute i samhället.

Svara
Cecilia Folkesson 21 maj, 2019 - 11:24

Hej Sandra,
Haha, eller hur. Helt orimligt.

Och det är ju precis som du skriver. Men det handlar förmodligen att de som inte orkar laga bra mat får dåligt samvete och måste försvara sig hela tiden. Tröttsamt!

// cecilia

Svara
Mat jag alltid har hemma - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 11 augusti, 2020 - 11:07

[…] Då och då kör vi “inte handla tills allt är slut” och då kan det bli riktigt spännande middagar och luncher. Ett bra sätt att få barnen att testa nya smaker. Inte alltid det går hem såklart – men ibland kan man få till de där middagarna som sedan kommer att bli favoriter. Falafelmiddagen var en av dem. […]

Svara
Glutenfri falafel - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 6 oktober, 2020 - 14:37

[…] kan äta falafel tillsammans med mycket. Killarna har dem i sina tacorullar, man kan servera dem tillsammans med tabbouleh på quinoa eller med några av dessa […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More