Ett av mina favorittillbehör är tabbouleh. Denna libanesiska sallad gör man vanligtvis med couscous. Vill man slippa gluten och massa kolhydrater funkar det minst lika bra att byta ut couscousen mot riven blomkål. Jättegott till fisk och kyckling och gärna tillsammans med hummus!
Tabbouleh med blomkål
(2 port.)
1/2 blomkålshuvud
1 tomat
1 bit gurka
1/2 rödlök
1 stort knippe stor-bladig persilja
1/2 pressad citron
1 stor skvätt olivolja
Salt & nymald svartpeppar
Gör så här: Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. Hacka tomat,gurka och rödlök och strimla persiljan. Blanda ihop tillsammans med olivolja, pressad citron och salt och peppar. Låt gärna stå en stund innan servering.
Här kan du följa bloggen!
→ Följ gärna på Bloglovin, Facebook och Instagram.
3 kommentarer
Den här gjorde jag häromdagen, himmelskt god och lätt beroendeframkallande. Den hamnar även på nästa veckas meny 🙂
Kul! Jag älskar den också! Men extra mycket citron och olja 🙂
[…] Tabbouleh med blomkål […]