Svartkålschip är ett enkelt och gott tillbehör som du gör supersnabbt i ugnen.
Har du testat att göra svartkålschip? Svartkål brukar finnas i matbutiken – väligt fina att titta på, men inte så goda att äta råa om du frågar mig. Men de är perfeka att gör till svartkålschíps!
Svartkålschips
- Svartkål
- Olja (raps, oliv eller kokosolja)
- Salt & nymald svartpeppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj kålen och ansa bort lite av den hårda på stjälken. Riv i mindre bitar om du vill,
- Lägg bladen på bakplåtspapper och ringla över oljan. Massera in oljan i bladen. Olja in svartkålen. Salta och peppra.
- In i ugnen i ca 10 minuter/tills bladen blivit krispiga.
Grönkålschips – en annan favorit!
Du har säkert hunnit testa grönkålschips som är väldigt gott också. Perfekt att toppa soppor eller sallader med. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev