sötpotatisvåfflor

Sötpotatisvåfflor

av Cecilia Folkesson

 

Sötpotatisvåfflor – glutenfria, matiga och supergoda!

Sötpotatisvåfflor är lika goda med söt som med salt topping. Jag serverade mina med hammagjord chiasylt och lättvispad grädde.

Här kan du se hur jag gör dem

 

Sötpotatisvåfflor

  • 2 små sötpotatisar (ca 2 dl kokt mosad)
  • 2 ägg
  • 2 dl havregryn (GF)
  • 2 tsk bakpulver
  • + lite vatten att späda med om det behövs

 

Gör såhär:

– Skala, tärna och koka sötpotatisen. (Ca 10-15 min)
– Mixa ihop alla ingredienser och späd med lite vatten om det behövs.
– Grädda i våffeljärn, blir ca 4 st.

 

Jag använder detta våffeljärnet utan teflon. [Annonslänk]

 

 

Fler recept på glutenfria våfflor!

Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Ina Agerup 19 juli, 2023 - 15:53

Disse så gode ut! Men leter etter en oppskrift uten gluten og egg! Har du?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More