Sötpotatisvåfflor – glutenfria, matiga och supergoda!
Sötpotatisvåfflor är lika goda med söt som med salt topping. Jag serverade mina med hammagjord chiasylt och lättvispad grädde.
Sötpotatisvåfflor
- 2 små sötpotatisar (ca 2 dl kokt mosad)
- 2 ägg
- 2 dl havregryn (GF)
- 2 tsk bakpulver
- + lite vatten att späda med om det behövs
Gör såhär:
– Skala, tärna och koka sötpotatisen. (Ca 10-15 min)
– Mixa ihop alla ingredienser och späd med lite vatten om det behövs.
– Grädda i våffeljärn, blir ca 4 st.
Jag använder detta våffeljärnet utan teflon. [Annonslänk]
Fler recept på glutenfria våfflor!
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
1 Kommentar
Disse så gode ut! Men leter etter en oppskrift uten gluten og egg! Har du?