Detta är en remake av en gammal favorit: Sockerfria kokostoppar.
Kokostoppar går utmärkt att göra sockerfria då kokos har en naturlig söt smak. Vill man ha dem lite sötare kan man blanda i några matskedar kokossocker, honung eller annan naturlig sötning. Men man behöver absolut inte 1 dl socker som vanliga kokostoppar brukar innehålla.
Jag gjorde dessa med kakopulver och kakaonibs. I receptet hittar du länkar till vilka märken/varianter jag använt i receptet.
Sockerfria kokostoppar med kakao
(Ca 15 st)
200 gram kokosflingor
50 gram kokosolja [annonslänk]
2 ägg
2 msk kakao [annonslänk]
1 msk kakaonibs [annonslänk]
1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175° C
2. Smält oljan och blanda ihop alla ingredienser.
3. Forma små toppar och grädda på bakplåtspapper i 10-15 minuter, beroende på ugn.
Jag gjorde mina kokostoppar ca 25 gram styck och hade dem inne 12 minuter i varmluftsugn.
→ Fler nyttiga recept hittar du här
4 kommentarer
Det blir dock en annan konsistens utan socker. Har testat själv. Smuligare blir smeten, svårare att hålla ihop. Och de blir liksom inte lika sega. Men jag gjorde för ett tag sen vanliga kokostoppar till min mormor men tog hälften så mycket socker. Hon märkte ingenting. Det gäller nog de flesta bakverk.
Det är sant. Lättare att bara bröd med gluten och kakao med socker 🙂
// CEcilia