Socca är en perfekt pannkaka att servera som lunch eller förrätt. De är superenkla att göra och man toppar dem med det man gillar. De är helt veganska och glutenfria och innehåller endast kikärtsmjöl, vatten och olja.
Kikärtsmjöl brukar man hitta på orientaliska livsmedelsbutiker men finns även att beställa här. [adlink]
Socca
(4 pannkakor)
3 dl kikärtsmjöl
3 dl vatten
1,5 msk olivolja
1 nypa salt
– Blanda ihop alla ingredienser och stek som vanliga pannkakor.
Toppa socca med:
- Pesto
- Ruccola
- Avokado
- Rostade hasselnötter
- Tahinidressing
Tahinidressing
2 msk vit tahini [adlink]
0,5 msk pressad citron
1 liten klyfta vitlök
Salt + svartpeppar
Vatten att späda med
– Blanda ihop tahini, pressad vitlök, citron, salt ock peppar.
– Späd med vatten till lagom konsistens. (Några matskedar)
Dessa pannkakor passar bäst som matiga pannkakor och det finns massa olika toppingar man kan göra. En annan god kombo är ruccola, soltorkade tomater, fetaost och oliver.
Fler veganska recept
Socca är både vegansk och glutenfri. I mitt receptarkiv hittar du en helt kategori med veganska och glutenfria recept. Alla recept är dessutom utan vitt socker.
Här är några av recepten – klicka på bilderna så kommer du direkt till recept:
Följ mig här!
Följ mig gärna här för fler tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev