Snickersrutor – ett supergott och lite nyttigare alternativ till lördagsgodis.
Om du älskar nötter och mörk choklad måste du testa detta recept! Dessa snickersrutor är glutenfria och mjölkfria och endast sötade med dadlar. Passar perfekt att ha liggandes i frysen för att ta fram till en kopp kaffe som en lyxig fika eller göra tillsammans med barnen för ett nyttigare alternativ till lördagsgodis.
Om du inte tål jordnötter – byt ut mot andra nötter och annat nötsmör. Mandel eller hasselnötter blir väldigt gott till exempel.
Snickersrutor
(1 brödform eller liknande)
Botten:
- 2 dl mandlar
- 10 färska dadlar
- 0,5 dl jordnötssmör
- 1 msk kokosolja
– Kärna ut dadlarna och mixa allt i matberedare.
– Klä en bakform eller liknande med plastfolie eller bakplåtspapper och tryck ut smeten.
– Ställ in i kylen medans du gör resten av stegen.
Kolafyllning:
- 10 färska dadlar
- Lite vatten
- 1 nypa salt
- 1 dl jordnötter
– Kärna ut dadlarna och mixa med lite vatten och salt tills det blir en krämig konsistens.
– Blanda i jordnötterna och bred ut fyllningen på bottenlagret.
– Ställ in i kylen.
Topping / Choklad
- 100 gram mörk choklad
- 1 msk kokosolja
- Flingsalt
– Smält chokladen i vattenbad och blanda i kokosolja. (Kokosoljan gör att chokladen blir mjukare och enklare att skära.)
– Bred på och strö över lite flingsalt.
– Ställ in i frysen tills allt stelnat och skär sen lagom bitar.
– Förvara snickersrutorna i frysen och ta fram innan servering så de hinner tina något.
Fler recept:
Här hittar du alla mina recept – alla glutenfria och fria från vitt socker.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev
2 kommentarer
Snickersrutorna verkar jättegoda.
Är jordnötterna naturella eller saltade? Om jag vill använda raw kakao, hur gör jag då för att få en god smak?
[…] Sugen på något riktigt snabbt och gott i helgen? Testa dadelbräck! Blir en enklare variant av de populära Snickersrutorna. […]